De heer en mevrouw Van der Hel worden geflankeerd door twee directieleden van Bouwcenter Esselink. Links Koos Goedegebuur en rechts Taco van Dieren. Foto: Wim van Vossen Fotografie
De heer en mevrouw Van der Hel worden geflankeerd door twee directieleden van Bouwcenter Esselink. Links Koos Goedegebuur en rechts Taco van Dieren. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Foto Wim van Vossen Fotografie

Jubilaris bij Bouwcenter Esselink

MIDDELHARNIS - Op 4 september 2014 was het op de kop af 25 jaar geleden dat Jan van der Hel in dienst kwam bij Esselink Bouwmaterialen. Tijdens de vorige week gehouden personeelsvergadering werd aan dit bijzondere feit ruime aandacht besteed.

Speciaal voor dit feestelijke gedeelte van de vergadering waren ook de echtgenote van de jubilaris en zijn kinderen uitgenodigd. Directeur Taco van Dieren hield een speech waarin de jubilaris in het zonnetje werd gezet.

Al voordat de heer Van der Hel op 4 september 1989 daadwerkelijk in dienst kwam, was hij al betrokken bij Esselink. Als timmerman bij Wielhouwer werkte hij mee een diverse verbouwingen bij Esselink. In 1988 deed hij mee met een prijsvraag bij het 75-jarig bedrijfsjubileum en op de jubileumbijeenkomst werd hij als een van de prijswinnaars gehuldigd.

Verkoper

Als jonge timmerman solliciteerde de jubilaris op de vacature van verkoper binnendienst en op 4 september 1989 ging hij aan de slag. Na een korte periode in de binnendienst werd hij al vanaf begin 1990 ingezet als vertegenwoordiger. De belangen van de klanten in het rayon Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Flakkee werden nauwgezet door Jan behartigd.
Onder bouwers op Flakkee en in de andere regio's is Jan geen onbekende. Hij werkte sterk vanuit zijn praktische, technische achtergrond en kennis. Goed adviseren was en is zijn lust en zijn leven. Dat geeft vertrouwen en wordt nog steeds gewaardeerd door de klanten.

Van 2010 tot 2011 was Jan vestigingsleider van het filiaal van de bouwmaterialenhandel in Hellevoetsluis. Daarna keerde hij als commercieel technisch medewerker terug op de thuisbasis in Middelharnis.
Een grote klus was de ombouw van het magazijn in Middelharnis in 2013. Onder supervisie van Jan is een daar een prachtig drive-in magazijn tot stand gekomen.

De jubilaris werd geroemd als een betrokken en enthousiaste medewerker, die altijd voor collega's en voor de zaak klaar staat.

Directeur Taco van Dieren bedankte de jubilaris hartelijk voor zijn inzet in de afgelopen 25 jaar en wenste hem en zijn gezin van harte Gods zegen toe, in de hoop dat hij nog vele jaren zijn werk bij Bouwcenter Esselink mag doen.

Afsluitend reikten de heer J. Goedegebuur en de heer A.C.A. van Dieren namens de directie een oorkonde uit aan Jan van der Hel en er werden cadeaubonnen en bloemen overhandigd.