Gezocht: nieuwe voorzitter voor Dorpsraad Dirksland

DIRKSLAND – Wie pakt de handschoen op? De Dorpsraad van Dirksland is op zoek naar nieuwe bestuursleden, onder wie een nieuwe voorzitter. Gegadigden kunnen zich tot vrijdag 7 november melden. Die avond is de ledenvergadering van de Dorpsraad in De Geldershof. Op de agenda staat onder meer de verkiezing van bestuursleden.

Connie Bakker is zeven jaar voorzitter geweest, vanaf medio 2007. Zij zet er nu een punt achter. "Het is goed dat er een frisse wind gaat waaien. Ik ben zeven jaar actief betrokken geweest. In die tijd heb ik mensen zien komen en gaan. De Dorpsraad is een vereniging geworden. Verder hebben we heel wat projecten succesvol kunnen afronden. Andere projecten lopen nog door. Een speerpunt voor volgend jaar is de pilot 'Burgerkracht, wonen, zorg en welzijn'."

De projecten waarop Connie Bakker met tevredenheid kan terugkijken zijn bijvoorbeeld de realisering van de survivalbaan en de rotonde Klein Parijs, het opfleuren van het dorp met hanging baskets, de kofferbakverkopen, de spelletjesdag op de Straatdijk en de jaarlijkse dorpsschouw – samen met de gemeente – die allemaal tot diverse fysieke verbeteringen hebben geleid. Daarnaast heeft de Dorpsraad meerdere adviezen uitgebracht, bijvoorbeeld over het verkeerscirculatieplan in Dirksland, mét effect.

De scheidend voorzitter heeft ook wel een zorg over het werk van de Dorpsraad. "Ik vraag me af of er voldoende draagvlak is. Je ziet het aan het aantal leden van onze vereniging. Vreemd, want uit de enquête die we eerder dit jaar hielden, bleek dat een heel groot percentage van de respondenten het belangrijk vindt dat de Dorpsraad blijft bestaan. De betrokkenheid mag best wat groter zijn, vind ik. De Dorpsraad biedt de gelegenheid om mee te denken over de leefbaarheid en de toekomst van het dorp."

Ledenvergadering

Op 7 november 2014 is de ledenvergadering. De Dorpsraad van Dirksland roept inwoners van het dorp op om zich verkiesbaar te stellen als bestuurslid. In ieder geval is er een voorzitter nodig, liefst ook een penningmeester en één of twee algemene bestuursleden. Wie belangstelling heeft, kan zich opgeven via info@dorpsraaddirksland.nl. Op de agenda staan, naast de bestuursverkiezing, ook punten als het jaarverslag, de jaarrekening en de begroting. Na de vergadering is er een poteravond. Ook daarvoor dient men zich op te geven via info@dorpsraaddirksland.nl. Binnenkort verschijnt er een uitnodiging in de krant.