Afbeelding
Foto: Pr

Herfstconcert Fiori Musicali

GOEREE-OVERFLAKKEE - "In het muzikale landschap van Goeree-Overflakkee vormt Fiori Musicali een kleurrijk gezelschap. Een eigenzinnige groep zangers en zangeressen, altijd bereid om een extra dimensie te geven aan de uitvoering van oud en nieuw koorrepertoire, onder leiding van de al even eigenzinnige dirigent Sietse van Wijgerden", aldus de koorleiding in de uitnodiging voor het Herfstconcert op 8 november in de Hervormde Kerk te Dirksland.

Het koor put uit toegankelijk klassiek repertoire. Fijnzinnig werk van Henry Purcell, transparante stukken van John Sheppard en uit het repertoire van de gigantische Bach-familie een werk dat wordt toegeschreven aan Johann Christoph Bach. Voor de Italiaanse touch is het openingsstuk een werk van Carlo Gesualdo.

Afgelopen weken heeft het koor o.a. aan een cd-opname gewerkt. In samenwerking met de bekende Nederlandse componist Daan Manneke zijn enkele van zijn stukken, o.a. drie Psalmen en het Psalmenrequiem, op professionele wijze opgenomen. Tijdens die opnames was de componist zelf aanwezig, een intens gedeelde muzikale ervaring.

Daan Manneke stak zijn waardering voor het koor niet onder stoelen of banken:

"Het koor glanst en heeft als groep een prachtige sonoriteit en tevens een scherp geslepen persoonlijke inbreng van de individuele zangers. Dat zorgt voor de 'grote' klank van dit kleine ensemble. Een juweel in ons Nederlandse koorlandschap, het zij gezegd!"

Het Herfstconcert in de Hervormde Kerk aan de Ring in Dirksland begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs: € 12,50, jongeren tot 18 jaar € 7,50.