De Bedrijvenkring Oostflakkee wil zich vooral richten op ondernemers op het grondgebied van de voormalige gemeente Oostflakkee.
De Bedrijvenkring Oostflakkee wil zich vooral richten op ondernemers op het grondgebied van de voormalige gemeente Oostflakkee. Foto: Adri van der Laan

Bedrijvenkring Oostflakkee: laagdrempelig ontmoetingspunt

OUDE-TONGE – Ondernemers Harry Scheermeijer en Roelof Veldhuizen hebben de Bedrijvenkring Oostflakkee opgericht. Met deze vereniging willen zij de ondernemers op het oostelijk deel van het eiland een mogelijkheid bieden om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren. Iedere vierde donderdag van de maand houden zij een bijeenkomst in Paviljoen Sluishaven.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Volgens Harry Scheermeijer en Roelof Veldhuizen ontbreekt het de ondernemers van het oostelijk deel van het eiland aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar men op een ongedwongen manier kan netwerken tot opbouw en ondersteuning van elkaar. Beiden hebben nagedacht over hoe men de ondernemers op dat deel van het eiland van dienst kan zijn. De beide ondernemers, die actief zijn in de bedrijfsadvisering, denken dat er in het gebied van de voormalige gemeente Oostflakkee veel bedrijven zijn die behoefte hebben aan een bedrijvenkring.
Ze weten dat elders op het eiland verschillende ontmoetingsplekken zijn voor ondernemers, maar dat die in hun gebied ontbreken. "Er zijn hier wel ondernemersverenigingen maar die hebben een andere functie dan de Bedrijvenkring die wij willen opzetten. We zijn een vereniging die regionale samenwerking wil stimuleren", legt Harry Scheermeijer uit. Volgens Roelof Veldhuizen zijn er in Oostflakkee veel jonge ondernemers die weinig contact hebben met elkaar. "We willen ook voor deze ondernemers gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. En wat ook heel belangrijk is: van elkaar te leren". Het is hun ervaring dat veel van deze jonge ondernemers het soms best wel 'eng' vinden om naar een netwerkgelegenheid te gaan. Het contact met andere – oudere – ondernemers kan wel eens afschrikken. Beide initiatiefnemers verzekeren dat de Bedrijvenkring Oostflakkee heel laagdrempelig moet blijven. Ook de lidmaatschapskosten zullen niet hoog zijn.

Donderdagavond

Men heeft gekozen om iedere vierde donderdagavond van de maand bij elkaar te komen. Vanaf 20.00 uur wil men elkaar dan ontmoeten in Paviljoen Sluishaven. Een vast programma voor de avonden heeft men nog niet omdat men vooral ook ruimte wil bieden om te netwerken. Men denkt aan een ondernemer die op een avond van de Bedrijvenkring een korte presentatie over zijn of haar bedrijf kan geven. "Ook maken we ruimte voor een aantal ondernemers om in één minuut zich te presenteren. Hierop kan dan weer gereageerd worden door de collega ondernemers", aldus Harry Scheermeijer. Er zullen ook onderlinge bedrijfsbezoeken georganiseerd worden.
Omdat men zich vooral richt op de ondernemers die afkomstig zijn van het oostelijk deel van het eiland, zijn zij die elders van het eiland komen natuurlijk ook van harte welkom. "Maar we willen niet een bepaald gebied afbakenen".
Het is volgens Harry en Roelof de bedoeling dat de leden binnen de Bedrijvenkring Oostflakkee een synergie met elkaar opbouwen. "We hebben hier veel ondernemers in de 'maak-industrie' maar die kunnen niet zonder bedrijven uit de dienstensector. Het is de bedoeling dat we deze mensen met elkaar in contact brengen binnen onze bedrijvenkring".
Donderdagavond 23 oktober vanaf 20.00 uur is men welkom in Paviljoen Sluishaven. Op deze eerste avond zal wethouder Frans Tollenaar een toespraak houden.