De leerlingen die aan de voorleeswedstrijd hebben meegedaan. Vooraan Chris Wassink.
De leerlingen die aan de voorleeswedstrijd hebben meegedaan. Vooraan Chris Wassink. Foto: Pr

Eben Haëzerschool kiest weer een schoolvoorleeskampioen

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - De kinderboekenweek viert feest met het thema Feest en "In de wolken". Op de Eben Haƫzerschool is dagelijks veel aandacht voor Lezen en de schoolbibliotheek "Bibliotheek op school" nodigt de kinderen dagelijks uit om te lezen. In het kader van de kinderboekenweek worden er op de school van het Havenhoofd veel activiteiten georganiseerd die boeken en lezen onder de aandacht brengen. Zo zijn er bezoeken aan de bibliotheek, en lezen de achtste groepers elke dag voor aan de kleuters. De bibliotheek ouders vierden feest met versierde cupcakes en er was donderdag een grote boekenmarkt met nieuwe en ook goede belezen boeken.

Op woensdag 8 oktober werd de voorleeswedstijd georganiseerd voor de groepen 7 en 8 en heel veel kinderen wilden hieraan meedoen. In de deskundige jury zat Gerdie Schellevis als voorzitter, een juf, een bibliotheek ouder en een lid van de kinderraad uit groep 6. De 6 voorlezers deden allemaal erg goed hun best om spannend en duidelijk voor te lzen. Er waren spannende boeken die gingen over vriendschap, verdiet en ook een grappige boomhut.
De winnaar is geworden Chris Wassink uit groep 7. Chris las het klassieke boek 'Alleen op de wereld' van Hector Malot. Chris kreeg van de jury veel complimenten om zijn spontane en enthousiaste manier van voorlezen. Ondanks de moeilijke woorden van dit wereldberoemde boek wist hij de zaal heel geboeid en nieuwsgierig te houden. Hiermee werd hij een echt voorleeskampioen.