Precies om tien over tien plantten vrijdagochtend ondernemers hun haagbeuk.
Precies om tien over tien plantten vrijdagochtend ondernemers hun haagbeuk. Foto: Adri van der Laan

Ondernemers planten bomen op Dag van de Duurzaamheid

MIDDELHARNIS - Tien bomen werden er geplant op de tiende van de tiende maand om tien over tien door tien ondernemers. 10 oktober is uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid. Op initiatief van Rabobank Goeree-Overflakkee heeft een tiental ondernemers met het planten van een boom uitdrukking gegeven aan hun verbondenheid met het begrip 'duurzaamheid'.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Tien bomen werden geplant op het terrein langs het adviescentrum van Rabobank Goeree-Overflakkee. De bank die zelf verschillende initiatieven heeft genomen op het gebied van duurzaam ondernemen, heeft een aantal organisaties aangezocht, die zich eveneens inzetten voor duurzaam ondernemerschap, om de bomen te planten.
Angela Ruizeveld van de Rabobank heette vrijdag het gezelschap ondernemers welkom in het adviescentrum. Zij wees de vertegenwoordigers van de bedrijven op het belang voor duurzaamheid voor hun bedrijf. Met het planten van de bomen wil de bank laten zien dat duurzaamheid ook gewoon gedaan moet worden.
Wethouder Piet Koningswoud vertegenwoordigde de gemeente Goeree-Overflakkee. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit voor het initiatief van de bank. "Zo laten we zien dat we werk willen maken met en van duurzaamheid". Hij legde uit dat er in de afgelopen jaren een verandering heeft plaatsgevonden als het gaat om het omgaan met duurzaamheid. "Eerst hielden we onszelf en anderen nog bezig met de vraag: 'Doe je het?' Nu is het: 'Hoe doe je het?'". Koningswoud noemde de terreinen waarbij de gemeente actief als het gaat om duurzaamheid, zoals het partner zijn in de Green Deal van Energieke Regio, de getijdencentrale, windenergie en het beschikbaar stellen van subsidie voor duurzaamheidsleningen.
Verder roemde Koningswoud de inspanningen van de aanwezige ondernemers die vrijdag een boom plantten. Voordat de eerste spa de grond inging, onthulde Koningswoud een plaquette met de namen van de tien bedrijven.

Tien bedrijven

De volgende bedrijven zorgden voor de boom: Knöps Groep, Tieleman Keukens, Casa Ratsma, Gemeente Goeree-Overflakkee, Schipper Electrotechniek, Bouwbedrijf Boeter, Zeevisserijbedrijf Van Seters SL27, de Mèkkerstee, Woongoed GO en Rabobank Goeree-Overflakkee.