Afbeelding
Foto: pr

Winnaar 'Wie kweekt de hoogste zonnebloem' bekend

OUDDORP - Op School met de Bijbel Koningin Beatrix in Ouddorp is dit jaar een zonnebloemwedstrijd georganiseerd door bloemenkwekerij Klepper. In week 21 zijn er op school zonnebloemzaadjes uitgedeeld. Elk kind kreeg een zakje met 10 zaadjes. Deze zaadjes zijn verpakt door de mensen die werkzaam zijn op de Mekkerstee. Veel kinderen hebben goed voor de zaadjes gezorgd. Hierdoor zijn het allang geen zaadjes meer, maar prachtige grote stralende bloemen. De kinderen hebben goed hun best gedaan om de zonnebloemen zo hoog mogelijk te kweken. Afgelopen week zijn we bij de kinderen geweest die de hoogste inzendingen hadden ingestuurd. Met de meetlat en de trap heeft men de gekweekte (centi)meters opgemeten. Met behulp van de kinderen en de ouders hebben is vervolgens de hoogte bepaald. De uitslag van de wedstrijd is als volgt.
De 3e prijs is voor Joanne Klepper en voor Nilles Westdijk. Hun hoogste zonnebloem heeft bij allebei een hoogte bereikt van 3,50 meter. Zij ontvingen een waardebon van € 15,00.
De 2e prijs is voor Diederick Grinwis. Zijn hoogste zonnebloem is 3,53 meter geworden. Hij ontving een waardebon van € 20,00.
De allerhoogste zonnebloem had Mart-Jan Kasteleijn. Hij kreeg de 1e prijs. Hij ontving een waardebon van € 25,00. Zijn zonnebloem is 3,60 meter geworden.
Bloemenkwekerij Klepper feliciteert de winnaar van harte.

Afbeelding