INGEZONDEN:

Rotterdamse Markthal

Op woensdag 1 oktober is door H.M. koningin Maxima De Rotterdamse Markthal geopend. In het E.N. van dinsdag 7 oktober verschijnt een dubbelgrote pagina met mooie kleurenfoto's van de openingshandeling. Er is een grote architectonische prestatie geleverd. De ruimte is indrukwekkend en imposant. Dit zal zeker velen aanspreken.
Diverse bedrijven feliciteren Coöperatie Buutegeweun met het verkooppunt. Diverse versproducten van Goeree-Overflakkee kunnen daarmee worden aangeboden. Enerzijds steun ik uiteraard de verkoop van onze producten. Anderzijds heb ik moeite met de wijze waarop dat binnen de Rotterdamse Markthal moet gebeuren.
De formule die de ontwikkelaar Provast (Postbus 16395, 2500 BJ Den Haag) namens de eigenaar van de Rotterdamse Markthal hanteert, vind ik bijzonder. De eigenaar en verhuurder stelt bijzondere eisen. "U mag hier een winkelruimte huren, maar dan verplicht ik u om zeven dagen per week open te zijn." Gesloten winkels zouden de locatie minder aantrekkelijk maken voor het grote publiek.
Een deel van de inwoners van Goeree-Overflakkee is geen voorstander van openstelling van winkels op zondag. Door de formule worden de ondernemers uit dit deel in praktische zin uitgesloten. Dit vind ik ongepast.
Eerder heeft dezelfde eigenaar (Corio Vastgoed) ook voor problemen gezorgd door huurders binnen Alexandrium Shopping Center Rotterdam een soortgelijke eis op te leggen. Dit heeft eind 2009 geleid tot protest en bezwaar.
Het zou de eigenaar sieren als voor de Rotterdamse locaties een passende oplossing wordt geboden.

Ir. K.J. NIPIUS
Magnoliastraat 9
3257 XH Ooltgensplaat