De Motte en Streekarchief organiseren Avond van de Geschiedenis

MIDDELHARNIS - Al sinds enige jaren is oktober de Maand van de Geschiedenis. Door het hele land worden dan historische activiteiten georganiseerd rondom een bepaald thema. Dit jaar is het thema 'Vriend en vijand'. In het kader hiervan organiseren historische vereniging De Motte en het Streekarchief op woensdag 15 oktober de Avond van de Geschiedenis.

In samenhang met het thema en vanwege het feit dat het dit jaar honderd jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak, staat deze oorlog centraal. De gehele avond zullen er in het Streekarchief allerlei activiteiten zijn. Zo is er een minimuseum over de Eerste Wereldoorlog en is er livemuziek van de Gebroeders Bin. Deze Zeeuwse band bracht afgelopen zomer het album 'Brieven' uit met liedjes over de Eerste Wereldoorlog.
Arjen Diepenhorst, leraar geschiedenis aan de RGO en bestuurslid van De Motte, is medeorganisator van het evenement. Hij zal deze avond een lezing verzorgen waarin hij uitgebreid ingaat op de Eerste Wereldoorlog. Diepenhorst: "Nederland was tijdens de oorlog neutraal, maar toch had ons land ermee te maken. Op deze avond zal blijken dat ook in ons streekarchief verrassende documenten te vinden zijn uit die tijd."
Iedereen, van jong tot oud, wordt van harte uitgenodigd op deze eerste Avond van de Geschiedenis op Goeree-Overflakkee. Het Streekarchief bevindt zich in bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 te Middelharnis. De avond start om 19.30 uur.