Afbeelding
Foto: PR

Taarten bakken voor Jasmijn

OUDDORP - De ouders van de vierjarige Jasmijn Tanis organiseren op zaterdag 18 oktober een Boerderijfair in Ouddorp. De familie en vrienden van Jasmijn willen met hun fair zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de spierziekte SMA. Hun dochter heeft sinds haar geboorte deze ziekte. De opbrengst van de fair zal daarom ten goede komen aan het Prinses Beatrix Spierfonds voor de actie 'SMA de Wereld uit!'.

Door haar ziekte worden de spieren van Jasmijn steeds slapper en zit zij in een rolstoel. Er is nog geen geneesmiddel voor SMA, maar er wordt al wel onderzoek naar gedaan. Door nu geld in te zamelen kan er meer onderzoek worden gedaan en komt genezing steeds dichterbij.

Wie bakt de lekkerste taart?

Op de fair is van alles te doen en te koop, met als de hoogtepunt een taartenbakwedstrijd. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Deelnemers worden gevraagd om voor 9 uur hun taart te brengen, vervolgens worden deze door een deskundige jury gekeurd op smaak en uitstraling. De winnaar krijgt een leuke prijs en de taarten worden per punt verkocht waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. Mail even als u het leuk vindt om mee te doen met taarten bakken naar jannekewestdijk@hetnet.nl.

Boerderijfair

Naast de taartenbakwedstrijd is er op de fair van alles te koop en te doen. Geniet van een kopje koffie of thee met een stukje taart of een Ouddorpse wafel. Koop verse groenten, gebakken vis, broodje hamburger, patat, fruit, jam, cake, koekjes, appeltaarten, kaas of planten. Verder zijn er veel leuke hebbedingetjes, fotokaarten, sierraden en rommelmarktspullen te koop. Ook kun je je haar laten invlechten/knippen, op de foto bij Desirée (in boerderijsfeer) en nog veel meer leuke dingen. De kinderen kunnen ook nog een ritje maken met paard en wagen.
De Boerderijfair wordt zaterdag 18 oktober gehouden van 9.00 tot 15.30 uur in en rond de schuur aan Steenweg 2 te Ouddorp, vlakbij het viaduct bij de haven. Bent u niet in de gelegenheid de fair te bezoeken en wilt u wel de actie steunen? Stuur dan een SMS met het woord 'SMA' naar 4333 en doneer daarmee eenmalig € 2,-. Of doe uw donatie op http://www.spieractie.nl/acties/jasmijn-tanis/boerderijfair-2014.