Afbeelding
Foto: Klazina Tanis

Ford Iriks, Middelharnis

'Familie Iriks staat achter haar product!'

"In deze tijd is het niet alleen belangrijk om een kwalitatief hoogstand product af te leveren met Ford, maar ook de juiste service hier aan te geven…" Dat zegt Marcel Iriks. De klanten van Autobedrijf Iriks, een echt familiebedrijf, kunnen erover meepraten. De oorsprong van het bedrijf ligt in Noord-Brabant. Vijf jaar geleden sloeg Iriks de vleugels uit naar Goeree-Overflakkee. Kees Iriks, begon zijn autobedrijf in 1981. Het was gevestigd in een nissenhut in Steenbergen. In plaats van die hut kwam er na drie jaar al een echt bedrijfspand op het industrieterrein. Kees' zoon Marcel – hij was een jaar of drie – legde de eerste steen.

Vanaf het begin was Iriks Ford. De zaken gingen goed. Stapje voor stapje groeide het bedrijf. In 1998 was de tijd rijp om een nieuw pand in gebruik te nemen, op een zichtlocatie aan de rand van het nieuwe industrieterrein van Steenbergen. De gouden jaren braken aan: Iriks verkocht heel veel Fords, zowel jong-gebruikte als nieuwe.

In 2008 benaderde Ford Nederland Iriks om ook op Goeree-Overflakkee aan de slag te gaan. Ford-dealer Witvliet stopte ermee omdat er geen opvolging was. In drie maanden tijd was het voor elkaar: in januari 2009 was Iriks Goeree-Overflakkee een feit.

Investeren was nodig, dat was duidelijk. Het pand in het centrum van Middelharnis was namelijk nogal verouderd. Iriks ging een nieuw bedrijfspand bouwen aan de Zuidelijke Randweg, net als in Steenbergen op een zichtlocatie.

Klanten hoefden niet langer naar parkeerruimte te zoeken. "Ze waren blij met deze verandering", zegt Marcel Iriks, die het familiebedrijf samen met zijn vader en broer runt. "De zakelijke klant stapt nu ook makkelijker binnen. We hebben trouwens een hele trouwe klantenkring. Dat heeft ook te maken met het merk Ford, dat de productlijn blijft uitbreiden en de modellen blijft vernieuwen, inclusief de bedrijfsauto's. Er staan diverse nieuwe modellen op stapel. Wist je trouwens dat de Fiesta de best verkochte auto in Europa is, in zijn klasse! Er is zó veel keuze… En vergeet niet dat Ford betrouwbaar is en prijstechnisch interessant."

Bij Iriks werken – verdeeld over twee vestigingen – achttien mensen. Naast Kees en Marcel zijn ook Joke, de moeder van Marcel, en Cees, zijn broer, actief in het bedrijf. Joke als boekhoudster en Cees als chef werkplaats.

Afbeelding
Afbeelding