Veel belangstelling tijdens de verkoopdag Havenkwartier. Foto: Hans Villerius
Veel belangstelling tijdens de verkoopdag Havenkwartier. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Geslaagde verkoopdag Havenkwartier

Bij de jachthaven van Middelharnis, in het hart van het historische centrum, zullen negen aantrekkelijke woningen worden gebouwd. Helemaal volgens het straatbeeld van toen. Maar vanbinnen natuurlijk van alle gemakken voorzien. Ofwel: bouwen met de sfeer van toen, maar met het wooncomfort van nu, volledig eigentijds. Op de toekomstige bouwlocatie, tussen de Brandsteeg en het Nieuwepad, stonden voorheen huizen, een pakhuis en schuren, maar inmiddels zijn deze – op één woning na – gesloopt. Maar ze worden opnieuw gebouwd. 'Gewoon nog een keer, maar dan beter!', zegt projectontwikkelaar Wonen op Flakkee. En de woning die er nog staat wordt geheel gerenoveerd. Voor het hele project, tien woningen dus, ging afgelopen zaterdag de verkoop van start.

Door Hans Villerius

Het bouwplan kreeg de naam Havenkwartier. Een passende naam voor de nieuwe wijk, vlakbij de jachthaven van Middelharnis. Bij de negen nieuwe woningen, naar ontwerp van architect Paulus de Jager, komt in grote lijnen het oude vertrouwde gevelbeeld weer terug, inclusief bijvoorbeeld een gepotdekselde aanbouw. Maar elke woning zal er anders uitzien en een andere indeling hebben. Het voormalige pakhuis staat er straks ook weer, maar dan als woning. En de historische beleving neemt nog eens toe door het terugplaatsen van onder meer muurankers en luiken van de gesloopte panden, uiteraard na een grondige opknapbeurt van deze materialen. Ook de stoepen en straatklinkers zullen de sfeer van vervlogen tijden ademen. Alle woningen beschikken over een tuin met berging en zowel starters al gezinnen kunnen er terecht.
Afgelopen zaterdag hield Wonen op Flakkee een verkoopdag. Aan de Geerweg, in de polder nabij Middelharnis. In een gezellige sfeer en aan de hand van mooie presentaties kregen bezoekers alles te horen en te zien over Havenkwartier. En natuurlijk konden ze hun belangstelling kenbaar maken voor het bouwproject, met vanafprijzen van € 169.500, vrij op naam, terwijl Wonen op Flakkee de woningen oplevert met een Woningborg-garantie van tien jaar.
De belangstelling tijdens de verkoopdag was groot. Al een uur voordat de dag van start ging waren er bezoekers. Tientallen belangstellingsformulieren werden er ingevuld, aan de hand waarvan de komende tijd Wonen op Flakkee en de geïnteresseerden met elkaar verder zullen bezien of het tot daadwerkelijke verkoop kan komen. Voor twee woningen lukte dit zaterdag meteen al. Als 70 procent van de woningen is verkocht, gaat de bouw van start.