Orgelconcours en Orgelconcert te Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Op zaterdag 11 oktober a.s. wordt het 19e orgelconcours voor amateurs gehouden. Dit tweejaarlijkse evenement speelt zich af rond het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge.

Er zijn dit jaar achttien deelnemers, afkomstig van Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en van andere plaatsen in ons land, die na ijverige studie hun muzikale talenten zullen laten horen. De eerste speler begint om 9.30 uur en aan het eind van de middag, rond 16.45 uur, hoopt de jury bekend te maken welke drie deelnemers het hoogste aantal punten hebben behaald.
Belangstellenden voor dit concours zijn van harte welkom; de toegangsprijs is € 2,50 voor de hele dag. De winnaars van het concours mogen 's avonds met de twee juryleden, bestaande uit Margreeth Chr. de Jong en Theo Visser, het slotconcert geven. Dit concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs voor het slotconcert bedraagt € 5,00 (€ 3,50 voor studenten en 65+).
Na de prijsuitreiking aan de drie winnaars van het concours opent jurylid Margreeth Chr. de Jong het concert met "Sonate over psalm 84", een werk wat zij zelf gecomponeerd heeft. Vervolgens zullen de drie winnaars van het concours elk een orgelwerk ten gehore brengen. Tenslotte speelt jurylid Theo Visser zeven delen uit "Elf kleine Klavierstücke op. 15b" van Hugo Distler en daarna " Wachet auf, ruft uns die Stimme" van Siegfried Reda.
Dit concours en slotconcert worden financieel mogelijk gemaakt door de Vereniging van Orgelvrienden en het Paul van Hessen Fonds van de Lionsclub afdeling Goeree-Overflakkee.