Afbeelding
Foto: PR

'Requiem van Brahms' door 'Laudando' 'Magnificat'

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 4 oktober 2014 zullen vocaal ensemble 'Magnificat' en c.o.v 'Laudando' 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms uitvoeren onder leiding van hun dirigent Rinus Verhage in de Hervormde kerk van Middelharnis.

Het 'Requiem van Brahms' is een indrukwekkend muziekstuk dat gaat over de vergankelijkheid van het leven en daartegenover de eeuwige vreugde die er is in de hemel. Johannes Brahms schreef het aan het einde van de 19e eeuw als troostlied voor treurenden. Zoals de titel aangeeft, is de tekst in het Duits geschreven, maar in het programmaboekje is de Nederlandse vertaling opgenomen. De sopraansolo wordt vertolkt door Marlotte van 't Hoff en de baspartij door Ralph Looij, twee talentvolle jonge zangers. Wim Diepenhorst, de vaste begeleider van beide koren, zal met Wim Soeters de koren begeleiden in vierhandig pianospel. Marten van den Bijlaard bespeelt de pauken.
Naast dit beroemde werk uit de koorgeschiedenis zullen er nog enkele andere werken uitgevoerd worden. Een van deze werken is 'Media vita in morte sumus' van Wim Diepenhorst, speciaal voor dit concert gecomponeerd. Het vijfstemmig motet is geschreven in de stijl van Franz Liszt en Anton Bruckner, wat aansluit bij de stijl van de overige muziek die tijdens dit concert te horen zal zijn. De tekst van dit stuk confronteert de levende mens met zijn eindigheid en is al in de achtste eeuw bekend geweest.
Allen die meewerken aan dit concert hebben in het verleden aangetoond met passie en vaardigheid muziek in veel stijlen ten gehore te kunnen brengen. Deze avond zal een bijzondere ervaring toevoegen aan de culturele beleving op Flakkee.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk en bij boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk. Ook via de leden van beide koren zijn kaarten te verkrijgen. Aanvangstijd: 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur). Toegangsprijs: € 15,- voor volwassenen, € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar.