Afbeelding
Foto: PR

Zo is 'lekker bewegen' echt leuk

OUDE-TONGE - Woensdagmorgen 24 sept. jl. stond voor de CBS De Bron in het teken van Sportdag. In tegenstelling tot andere jaren kort na de start van het nieuwe cursusjaar.

In samenwerking met het sportteam GO was een gevarieerd programma samengesteld, waarin voor zowel de jongere als voor oudere kinderen er 'wat wils' was. De leerlingen konden vooraf keuzes maken. Op het schoolplein stond een pannakooi opgesteld, waarin een aantal voetballertjes het eerste uur druk van start ging. Zowel meisjes, als jongens genoten. Vanwege de te verwachten weersveranderingen werd verder alles binnen gedaan. In de grote zaal van de sporthal, de Grutterswei, waren er met toestellen meerdere circuits uitgezet, waaronder een freerunningbaan. Ook lag er een lange met lucht gevulde tumblingbaan, waar de leerlingen heerlijk op konden rennen, springen, rollen en huppelen. Er werd gehockeyd, gevoetbald en er werd karateles gegeven. Diverse vertegenwoordigers van sportorganisaties droegen hun steentje bij. In een andere zaal werd volop bewogen tijdens een twirlingles, waarbij een leerling iets te overenthousiast z'n stokje tegen het plafond gooide. Hij schrok er zelf van! Maar bewegen? Dat deden ze! Iedereen genoot en bij een aantal kinderen stond het zweet op hun voorhoofd, vooral ook als ze voor een lesje aerobics hadden gekozen. Het was een zeer inspannend en enerverend gebeuren, met misschien voor de oudere kinderen wel als hoogtepunt: de drums alive – les in de sportschool van Dynamic Motion. Wat een geweldige ritmische oefeningen werden er met deze reuzenballen met behulp van trommelstokken uitgevoerd. De kinderen leerden niet alleen heel goed naar een ritme te luisteren, ze waren tijdens de hele les volop in beweging. En de volgende dag: spierpijn!
CBS De Bron bedankt allen die hielpen bij zowel het organiseren, als uitvoeren. "Fijn, dat er zoveel vrijwilligers waren! Volgend jaar weer…?"