Wendy Jordaan in haar kapsalon aan huis te Dirksland.
Wendy Jordaan in haar kapsalon aan huis te Dirksland. Foto: Kees van Rixoort

'Love for Hair': een naam die de lading helemaal dekt

DIRKSLAND – 'Love for Hair' heet haar zaak en die naam dekt helemaal de lading. Kapster Wendy Jordaan, die vier weken geleden in Dirksland begon met haar kapsalon aan huis, ziet haar werk als een hobby. "Ik doe het heel graag, ik vind het leuk om mensen mooi te maken."

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De kapsalon is gevestigd aan Burgemeester C. Zaaijerlaan 16. Een klein uithangbord aan de zijkant van het huis geeft aan dat hier 'Love for Hair' te vinden is. De kapsalon zit direct links achter de voordeur, in een omgebouwde en vergrote badkamer. De ruimte is licht en smaakvol ingericht. De kasten zijn zelfgemaakt. "Ik heb een handige man." In de kast staat de professionele én betaalbare productenlijn Kis. "Verzorging en styling", legt Wendy uit. "Kijk, ik verkoop ook nog armbandjes en wat bijouterieën."
In de kapsalon staan twee stoelen voor klanten. Hier gebeurt het. Wendy knipt en kapt heren, dames en kinderen van alle leeftijden. Ze is daarnaast gespecialiseerd in haarverlengingen, extensions en haarwevingen. "Op die manier kun je bijvoorbeeld heel fijn haar meer volume geven of verlengen. Het is prettig voor de klant dat ik ze hier één op één kan helpen, zonder dat een kapsalon vol mensen mee zit te kijken. Hier is het rustig en kan ik klanten beter adviseren. Hier gaat niet honderd keer de telefoon, zoals in een grotere kapsalon."

Ervaring

Wendy spreekt uit ervaring, want ze werkte twaalf jaar bij zo'n zaak. Omdat ze, als topstyliste nog wel, meer bezig was met afspraken maken en regelwerk, kwam ze voor haar gevoel te weinig toe aan het echte werk. "Ik wil met haar werken, met mijn vak bezig zijn", zegt ze. Dat was dan ook de reden waarom ze op 1 augustus begon met 'Love for Hair'.
"Ik wilde altijd al het liefst voor mezelf beginnen. Die droom had ik al heel lang. Maar het is er eerder nooit van gekomen." Aan de Burgemeester C. Zaaijerlaan heeft ze haar droom kunnen realiseren. "Lekker vanuit je eigen huis werken, wat wil je nog meer." Vooral via mond-tot-mondreclame hebben al aardig wat mensen de weg naar de nieuwe kapsalon weten te vinden. "Het gaat goed, er is veel vraag. Een voordeel is ook dat ik flexibel ben: 's avonds kun je hier ook terecht. En omdat ik geen pand hoef te huren en geen personeel heb, kan ik de prijs laag houden."
Op 9 november a.s. is 'Love for Hair' vertegenwoordigd op de Lady's Night in De Staver. Daar verzorgt Wendy een demonstratie haarweving.
'Love for Hair' is bereikbaar via telefoon 06 51313193.