Michelle en haar poes Belle
Michelle en haar poes Belle Foto: Sam Fish

"Belle is net een kind"

DIRKSLAND – Michelle van der Sluys is het gelukkige baasje van haar Syberische poes Belle. "Ze is echt mijn alles. Het is net een kind, je wilt gewoon niet meer zonder", zegt Michelle.

Door Sam Fish

"Mijn huisgenootje is allergisch voor katten, dus ik ging op zoek naar een ras waarvoor mensen niet allergisch zijn. Zo kwam ik uit bij een Syberische kat. Ik heb haar uiteindelijk opgehaald in IJsselstein", vertelt ze. "Ik ga haar tijdens dierendag natuurlijk extra verwennen. Een extra snoepje of speeltje, we gaan lekker kroelen en ze krijgt een bakje Sheba, want dat krijgt ze normaal nooit".
"Of ze rare streken uit haalt?", ze moet hard lachen. "Ik was haar een keer kwijt en na een tijdje bleek ze op het dak te zitten. Ik schakelde de hulp in van mijn buurmannen, want de brandweer wilde niet helpen. Maar uiteindelijk is ze via de schoorsteen weer terug naar binnen gekomen".
"Ik start in januari als thuiskapster, dus dan kan ik zelf mijn tijd inplannen. Ik zorg gewoon dat ik vaak genoeg thuis ben om haar goed te kunnen verzorgen. Ik kan me echt geen leven zonder haar meer voorstellen", aldus Michelle.