Afbeelding
Foto: Manon Thijssen

ZOUT Media, Middelharnis

Bedrijven hebben meestal prima producten en diensten. Maar hoe zet je die in de markt? Hoe treed je de buitenwereld, je potentiële klanten, tegemoet? Op welke manier profileer je je als bedrijf? Met dit soort vragen weet ZOUT Media wel raad. Het reclamebureau in Middelharnis is het familiebedrijf van Dirk en Esther van der Welle.

Ze hebben allebei een hbo-opleiding communicatie gevolgd. Esther ging daarna aan de slag als communicatieadviseur, Dirk als grafisch ontwerper. "We vullen elkaar aan. De basis is goed en uniek. Het is handig als je elkaar goed kent en op elkaar bent ingespeeld. We hebben eerst getest of we goed zouden kunnen samenwerken, dat is niet zomaar vanzelfsprekend." De test pakte goed uit en ZOUT Media was een feit.
Het reclamebureau staat al een jaar of vijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De eerste jaren was het een parttime-aangelegenheid, naast de banen die Dirk en Esther hadden. "Het is als hobby begonnen. Maar we kregen steeds meer opdrachten. Uiteindelijk hebben we besloten om onze banen op te zeggen en fulltime met ZOUT Media verder te gaan. Alles stond – een kantoor, de administratie, het netwerk – en toen de markt aantrok, ontwikkelden we ons vrij gemakkelijk verder. Niet vreemd, want onze producten en diensten zijn altijd nodig ", aldus Dirk. Het bureau is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw Het Ondernemerseiland aan de Oosthavendijk in Middelharnis.
ZOUT Media houdt zich bezig met tactiek, online en ontwerp. Om met de laatste twee onderdelen te beginnen: realiseren van websites en grafische vormgeving, van huisstijlen tot brochures. Onder online vallen ook de social media. "Een facebookpagina beheren lijkt vrij simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt", zegt Esther. "Wij beheren voor bedrijven social media accounts, zorgen voor posts en monitoren statistieken. We ontwikkelen ook social mediacampagnes. Zo helpen we bedrijven om een groter bereik te creëren, om meer met de doelgroep in contact te komen. Ook door trainingen te geven."
Het derde onderdeel is tactiek. ZOUT Media bedenkt en ontwikkelt vernieuwende concepten om marketingcommunicatie strategisch aan te pakken. Heel wat bedrijven – vooral MKB, op Goeree-Overflakkee, maar steeds vaker ook in een wijdere regio – hebben al profijt van de creatieve ideeën van Dirk en Esther als het gaat om profilering. "Ons uitgangspunt is: plezier in ons werk. Heel nuchter en met beide benen op de grond. We maken graag mooie dingen voor onze klanten. We noemen ons smaakmaker in communicatie. ZOUT Media geeft smaak!"

Afbeelding