Afbeelding
Foto:

Boek van zendeling Heyboer over zijn werk op Borneo

DIRKSLAND – "Wondergebied" in de jungles van Borneo. Dat is de titel van het boek dat Ronny Heyboer heeft geschreven over zijn leven als zendeling op Borneo en de opbouw van Living Waters, een dorp voor verwaarloosde kinderen. Zaterdag 13 september overhandigde de schrijver het op de jaarmarkt in Dirksland aan Corrie en Piet Vogelaar.

In het jungledorp wonen 550 kinderen. Corrie Vogelaar: "Ze krijgen eten en drinken, en mogen naar school. Het belangrijkste is dat ze het evangelie te horen krijgen. De wens van Ronny is om uiteindelijk duizend kinderen op te vangen in Living Waters."
Corrie en Piet zijn al acht keer op Borneo geweest om Heyboer te helpen in Living Waters. In totaal zijn er in acht jaar tijd al vijftien mensen uit Dirksland naar Borneo geweest én nog eens drie inwoners van andere Flakkeese dorpen. In januari 2014 waren Peter en Sonja Koppelaar, Martha Droogers en Piet en Corrie Vogelaar in Living Waters. De mannen hebben de zondagsschool geverfd, de dames deden schoonmaakwerk en knipten, plakten en kleurden met de kinderen. "De kinderen hebben veel liefde nodig, want ze hebben veel meegemaakt", zegt Corrie. "Een arm om hun heen doet wonderen. Het is een gezegend project. Januari 2015 hopen we weer te gaan." Ook Marloes van Rixoort heeft plannen om volgend jaar naar Borneo te gaan. Met het oog daarop houdt ze in het najaar een boekenmarkt in Dirksland. De opbrengst is voor het goede doel.
Wie meer wil weten over dit project, kan dat vinden in het boek van Ronny Heyboer, dat voor 14,95 euro te koop is bij Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk en bij familie Vogelaar, Philipshoofjesweg 34 te Dirksland. Er zijn ook Engelse, Indonesische en Chinese vertalingen van het boek.