Afbeelding
Foto: Manon Thijssen

Klooster's Bouwbedrijf, Ouddorp

Isoleren, energie bezuinigen – bijna iedereen is er tegenwoordig mee bezig. Het lijkt hét onderwerp van deze tijd. Maar Klooster's Bouwbedrijf in Ouddorp is er al vijfendertig jaar in gespecialiseerd. Isoleren zit in de genen van dit familiebedrijf, net zoals renovatie en nieuwbouw.

Maarten van der Klooster, zoon van een Ouddorpse timmerman, startte het bedrijf in 1979. Maarten hield zich vooral bezig met spouwmuurisolatie en het plaatsen van onderhoudsvrije kunststof kozijnen en isolerend glas. Voor dak- en vloerisolatie konden klanten ook vanaf het begin bij hem terecht. Het harde werken werd beloond, mede omdat Van der Klooster was aangesloten bij de inkooporganisatie Isoplan.
De zaak was de eerste tien jaar gevestigd aan de Molenweg. Bij het bedrijf van Maartens broer. Zijn twee broers – de een had een metselbedrijf, de ander een timmerbedrijf – leverden zo nodig personeel. Er is gestart met twee personeelsleden. Tegenwoordig zijn het er vier.
Toen de activiteiten bleven groeien, was er een nieuw bedrijfspand nodig. Het kwam op het industrieterrein van Ouddorp, in 1989. Later is er nog een loods bij geplaatst. Helemaal ideaal was het niet, daarom bouwde Van der Klooster in 2000 een nieuw pand aan dezelfde weg: de Stoofweg. Maartens zoon Jan-Cees was toen al drie jaar in het bedrijf actief. Hij is een van de vennoten. Zijn vader en moeder zijn de andere twee. Moeder, de vrouw van Jan-Cees en zijn zus assisteren waar nodig in het bedrijf.
"Ik ben spelenderwijs in het bedrijf opgegroeid", zegt Jan-Cees. "Als ik uit school kwam ging ik helpen balken sjouwen of latten naar binnen dragen. Mijn vriendjes zagen het als werken, maar ik als spelen." Ook zijn zoons Matthijs (11) en Ruben (9) dragen nu al op hun manier hun steentje bij.
Nog altijd is Klooster's Bouwbedrijf gespecialiseerd in isolatie en het plaatsen van kunststof kozijnen en beglazing. Een hoofdactiviteit die er in de loop der jaren bijgekomen is, is het renoveren en bouwen van woningen en bedrijfsgebouwen. Bouwkundig tekenen heeft het bedrijf ook in huis, evenals het renoveren van keukens. "Dakrenovaties en isolatie kunnen wij gemakkelijk combineren."
De klantenkring strekt zich uit van Vlissingen tot Rotterdam en Tilburg. Ook woningcorporaties maken gebruik van de diensten van Klooster's Bouwbedrijf, evenals gemeenten. In Zeeland zijn veel panden voorzien van geluidsisolatie. Maarten en Jan-Cees benadrukken de vertrouwensband met hun opdrachtgevers en de bewezen kwaliteit van de producten waarmee ze werken.
Ondanks de economische crisis gaan de zaken goed. "We hebben veel zegen mogen ontvangen."

Afbeelding