Afbeelding
Foto: Hans Villerius

VBGO brengt bedrijfsbezoek aan Camping Grevelingen

BATTENOORD – Voor de Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee was het vorige week donderdag weer tijd voor haar tweejaarlijkse bedrijvenbezoek. Daarbij zet één van de leden de deuren van zijn of haar bedrijf open en presenteert de gastheer/vrouw de onderneming aan de overige leden van de vereniging. Ditmaal was men te gast bij Camping Grevelingen te Battenoord. Eigenaar Jeroen Buijs vertelde zijn gasten een en ander over de ontstaansgeschiedenis van de camping en gaf ze een rondleiding over het terrein.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Al eeuwenlang, sinds 1690, is op deze plek de familie Buijs gevestigd. Ze hadden er een agrarisch bedrijf. De jaren zeventig van de vorige eeuw wezen echter uit dat op termijn onvoldoende overlevingskansen voor het landbouwbedrijf over zouden blijven, zodat besloten werd er een camping bij te gaan doen. Daarmee werd in 1973 gestart. Met niets werd begonnen, maar Camping Grevelingen werd zo'n succes dat de landbouwactiviteiten konden worden beëindigd en men zich volledig kon gaan richten op het exploiteren van een professionele camping. Die bestaat intussen al weer 41 jaar, in totaal goed voor driehonderd vaste plaatsen plus honderd toeristenplekken. Met een bibliotheek, een visvijver, centraal gas, 16 ampère en internet heeft Camping Grevelingen veel voorzieningen. Daarnaast is er een centrale ruimte, waar spelletjes worden georganiseerd en waar wat kan worden gedronken. "Er heerst hier altijd een gezellige ongedwongen sfeer", zegt Jeroen Buijs. "Voor veel caravaneigenaren is het hier als het ware hun tweede thuis". Vorig jaar werd Camping Grevelingen uitgeroepen tot 'Leukste vakantiepark van Zuid-Holland'. Het is ook niet voor niets dat er gezinnen zijn die hier al veertig jaar komen. Zo'n 35 vaste plekken worden ingenomen door inwoners van Goeree-Overflakkee. De camping is open van half maart tot 1 november en trekt vooral gasten uit de regio, op ongeveer één uur reisafstand.
Daarnaast heeft het familiebedrijf een caravanhandel, die inmiddels negen verschillende merken levert. "In de loop der jaren zijn de caravans complete woningen geworden", zegt Jeroen. "En je kunt ze net zo compleet of luxe uit laten voeren als je maar wilt." Hij levert caravans door heel Nederland en verzorgt daarbij ook het opstellen en afwerken ter plekke. "Wij hechten eraan topservice te verlenen."
Het starten van een camping en caravanhandel is dus een goede zet geweest. Wat de familie Buijs wel zorgen baart is de komst van zo veel meer windmolens naar het eiland. "Recreatie en windmolens gaan niet samen, ondanks dat dit wel wordt geroepen", zo gaf Jeroen aan. "Maar ja, tegenhouden doen we 't niet…"

Afbeelding
Afbeelding