Wedstrijd Kern met Pit met eilandelijk project

GOEREE-OVERFLAKKEE – Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert ook dit najaar de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit (editie 2015). Wil je graag zelf iets aan je leefomgeving verbeteren, schrijf dan in voor deze wedstrijd en doe mee. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2014. Dit keer is één project op Goeree-Overflakkee toegelaten en wel de Social sofa te Melissant. Januari 2015 wordt beslist of aan de voorwaarden is voldaan en wordt ook beslist of een prijs wordt uitgereikt.

Door Jaap Ruizeveld

Die beslissing ligt bij een regionale jury, die de projecten bezoekt en beoordeelt. Zo nodig wordt ook geadviseerd, hoe projecten kunnen worden gerealiseerd, welke vergunningen nodig zijn en bijvoorbeeld met wie overleg moet worden gevoerd. In de zes-hoofdige jury voor Zuid-Holland zijn twee eilandbewoners opgenomen en wel mevrouw Van Peperstraten uit Oude-Tonge en oud-wethouder en raadslid van de voormalige gemeente Oostflakkee, de heer Van de Ree uit Ooltgensplaat.

Voorbeelden

Kern met Pit wordt gedragen door een 70-tal mensen op vrijwillige basis. Al sinds 1978 organiseert de KNHM de wedstrijd Kern met Pit. Meer dan 2000 bewonersgroepen hebben de afgelopen edities aan de wedstrijd deelgenomen. Samen met de ervaring van andere deelnemers en KNHM kan je proberen je project te laten realiseren. Voorbeelden zijn er genoeg. Het maken van een mobiele moestuin, het opknappen van een dorpshuis of het organiseren van een musical waar dorpsbewoners aan mee doen. Kern met Pit brengt bewoners dichter bij elkaar.

Wie binnen een jaar zijn of haar idee voor de omgeving gerealiseerd heeft, ontvangt het predicaat Kern met Pit en liefst 1000 euro. Daarnaast is er in elke provincie een trofee en een extra prijs van 500 euro. Als klap op de vuurpijl dingen de 12 provinciale trofeewinnaars in maart 2015 mee naar de nationale tittel Gouden Pit van Nederland en daarvoor ligt voor de winnaar zelfs een bedrag van 3000 euro te wachten. Wil je meer informatie: www.kernmetpit.nl en schrijf je in.