paard
paard Foto: Adri van der Laan

Brons op NK pony's voor Eveline en Coelenhage's Las Vegas Z1/DE

OUDE-TONGE - Op het mooie hoofdterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo vond op 30 augustus de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap outdoor voor dressuur pony's plaats.

Na regionale selecties behaalde Eveline Dees (Oude Tonge) en haar Coelenhage's Las Vegas in de voorronde een mooie 2e plaats waardoor ze in de finale kwamen. De spanning nam toe, een podiumplaats was nu het doel voor deze combinatie maar zoals Eveline nuchter zegt: "Ik ben er klaar voor, we hebben er alles aan gedaan en de jury beslist." Als 7e kwamen ze aan start in de finale. Evenline reed zeer gedurfd en bij het afgroeten was ze helemaal tevreden. Eveline had een heerlijk gevoel maar moest nog even afwachten tot alle combinaties hadden gereden. De eindscore op het scorebord nummer 3, brons.
Ondanks de flinke regenbuien die verdeeld over de dag voorbijkwamen was er ook veel ruimte voor de zon, wat zorgde voor een schitterende dag met veel blije gezichten, veel toeschouwers en vooral mooie sport. Alle ponyruiters zetten hun beste beentje voor en streden voor wat ze waard waren voor die felbegeerde KNHS-titels.
Eveline traint met Coelenhage's las Vegas dagelijks bij Remito Dressage, Carola Kulik-Paauwe is haar trainster. Sinds mei 2014 is deze combinatie opgenomen in het KNHS TalentenTrainingsCentrum Zuid-Holland die als doel hebben jonge talentvolle dressuurruiters te begeleiden en verbeteren. In September neemt ze deel aan de Rabotalentendag in Ermelo. Eveline hoopt hier opnieuw te worden gescout voor eventuele plaatsing in het Rabotalentenplan.