Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Natuurfotopresentatie bij Natuur en Landschapsvereniging Goeree-Overflakkee

OUDDORP - Eén van de beste natuurfotografen van Nederland, Jan Vermeer, houdt op donderdagavond 18 september om 20.00 uur in de Overkant een presentatie.

Jan Vermeer neemt u mee naar de Hoge Veluwe, waar in het najaar de Bronsttijd van de Edelherten te bewonderen is. Dit natuurfenomeen is ieder najaar een spektakel van jewelste. Heel veel natuurfotografen komen van heinde en ver om dit natuurspektakel vast te leggen. Maar de Veluwe is natuurlijk veel meer dan herten alleen, wilde zwijnen, eindeloze bossen en pimpelpaarse heidevelden passeren de revue.
Het pad wordt vervolgd naar het het warme Afrika. De bekende big five komt massaal langs. Een ontmoeting met een luipaard, die haar twee weken oude welpjes verzorgt, is uniek en nog maar weinig gefotografeerd. Lastige fotografische onderwerpen zoals giraffen zijn strak uitgekaderd en verrassend. De Namibische woestijn is bekend van de hoge oranje gekleurde duinen en daardoor zeer fotogeniek.
Jan Vermeer heeft veel gereisd; van oost naar west van noord naar zuid, warm, koud, nat, hij heeft het allemaal ervaren. Nu hij hoofdredacteur is van het tweemaandelijks magazine Natuurfotopassie is, is reizen naar verre oorden wat minder geworden en ligt de focus op dichtbij.

Tijdens deze presentatie kunt u genieten van de bijzondere fotografie van Jan Vermeer onder het thema Veraf en Dichtbij. Na afloop van de presentatie is het mogelijk om zijn boeken te bekijken en tegen een bijzonder voordelig tarief aan te schaffen. Ook het magazine Natuurfotopassie ligt ter inzage.

Zie ook de website van Jan Vermeer: www.janvermeer.nl of de website van Natuurfotopassie: www.natuurfotopassie.nl
De Overkant is te vinden aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp.Gratis toegang voor leden. Niet leden betalen 5 euro. Opgeven via de website www.nlgo.nl is verplicht.