Afbeelding
Foto: PR

Niels en Ton overwinnen de Mont Ventoux

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 5 september hebben Niels Kamerling (27) en Ton de Munck (28) in Zuid-Frankrijk de Mont Ventoux beklommen als afsluiting voor de actie 'Groot verzet tegen kanker'. Voor de 26 kilometer lange beklimming met de top op 1.912 meter hoogte, haalden Niels en Ton in totaal €6.295,- op voor de KWF Kankerbestrijding en VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker).

Kanker is voor de twee jonge vrienden zeker geen onbekende ziekte. Niels is in zijn jeugd twee keer de strijd aangegaan met leukemie, wat hij overwon. Samen besloten de twee vrienden nogmaals een strijd aan te gaan, alleen dan op de Mont Ventoux. Ton: "Een geweldige uitdaging die voelt als 'iets terug kunnen doen', we hopen zo andere mensen die worden getroffen door deze ziekte een betere kans op een morgen te geven.

De vriendschap die al 24 jaar bestaat zorgde voor een ontzettend mooie bergrit. Ton:"Tot Chalet Reynard (6 km voor de top) hebben we samen gefietst. Niels had een paar minuten langer nodig om te herstellen, dus we besloten apart richting de top te gaan." Ton arriveerde al vrij snel op de top, maar besloot -nadat hij was bijgekomen- Niels 1 km voor de top op te wachten.

Ton kwam precies op tijd. Niels:"De weg naar de top was ongekend zwaar. Ik wilde even rusten voor de laatste bocht naar de top, maar toen zag ik Ton. Précies op het juiste moment. Hij heeft me door de laatste kilometer heen gesleept. Daar ben ik hem heel dankbaar voor." Uiteindelijk haalden ze de finish waar familie en vrienden hen opwachtten. Het bereiken van de top was voor beide vrienden een ontzettend mooi en ontroerend moment.

Ton en Niels hebben een jaar lang samen getraind. Op de weg en door het volgen van HIT-cycling lessen bij hoofdsponsor Sportcentrum Budget Fit in Middelharnis. Naast de lessen en persoonlijke begeleiding werden er drie Happy Rides opgezet en werd er in samenwerking met de RGO Middelharnis een sponsorproject gestart met al de tweede klassen die bij Budget Fit indoor-cycling lessen volgden waarbij de leerlingen werd gevraagd een klein bedrag aan sponsorgeld in te zamelen.

Niels en Ton willen iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen aan deze actie. Zij zijn erg dankbaar voor de vele donaties gemaakt via de actiewebsite en alle shirtsponsors: Bakkerij Koese, Brilcentrum Keuvelaar, Budget Fit, Dörr & Van Rossum Makelaardij, Lakeside Middelharnis, RGO Middelharnis, SA Sport en Voogd & Voogd Diensten en Verzekeringen.