Jaarmarkt Hervormde Gemeente Dirksland

DIRKSLAND - Op zaterdag 13 september organiseert de Hervormde Gemeente van Dirksland weer een jaarmarkt. Zoals gebruikelijk wordt de jaarmarkt gehouden op Open monumentendag.

De kerk staat hierbij letterlijk en figuurlijk centraal. Immers, rondom de kerk worden allerlei activiteiten georganiseerd. Behalve de jaarmarkt met 'goede spullen', zoals boeken en tweedehands kleding wordt een keur aan activiteiten georganiseerd. Een springkussen zorgt voor de jongste bezoekers voor het nodige vertier en aan de inwendige mens wordt eveneens gedacht: koffie, fris, friet, snacks en poffertjes zijn in ruime mate aanwezig.
Het thema van Open monumentendag is 'Op reis'. De kerk staat centraal, dit betekent ook dat de kerk als thema kan dienen voor 'Op reis'. Op en aan deze fraaie laat Gotische dorpskerk zijn allerlei zaken aan te wijzen die iets vertellen over de reis naar het verleden. Gidsen staan gereed voor een rondleiding. Daarnaast wordt een fraai muzikaal programma ten gehore gebracht. Vanaf 10.00 uur wordt het mooie Kunkel-orgel bespeeld door de eigen organisten. Martin Mans zal optreden met het oratoriumkoor Zuidwest Nederland. Het thema 'Op reis' zal ook via de muziek kenbaar worden gemaakt; aan de invulling van dit programma wordt in deze krant een speciaal artikel gewijd.
"We hopen dat een gevarieerd programma veel bezoekers zal trekken. Een dergelijke jaarmarkt is mede van belang voor de instandhouding van de kerk. Immers, de kerk heeft een functie in de samenleving. Een belangrijke basis voor het financieel welslagen van deze dag, is de inzameling van 'goede spullen'. In feite is het inzamelen van 'goede spullen' ook een reis door de tijd; het geeft een beeld op welke wijze mensen in Dirksland hebben geleefd en leven. Boeken, inrichting van de woning, muziekkeuze; het komt allemaal voorbij", aldus de organisatie.
De opbrengst van deze jaarmarkt komt ten goede aan het eigen zendingswerk en de organisatie van de "keigave" dagen.