Burgemeester put op de green. Foto Wim van Vossen Fotografie
Burgemeester put op de green. Foto Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Burgemeester heropent par-3 golfbaan Catharinenburg

MELISSANT – Met een puttingsessie waaraan de voorzitter van de golfclub Roxenisse, Willem Meijer, baan eigenaar Jan Leen Mijnders en burgemeester Ada Grootenboer deelnamen, werd zaterdagmorgen op de golfbaan Catharinenburg aan de Bouwdijk in Melissant officieel de heropening gevierd van de door de NGF gekwalificeerde par-3 baan. Dat alles onder toeziend oog van golf pro Leo van Bennekom, bestuursleden en talrijke golfsportliefhebbers. Volgens secretaresse Margreeth-van der Vlis viel de bal van de burgemeester als vanzelfsprekend het eerst in de cup.

Door Jaap Ruizeveld

Voorzitter Meijer verwelkomde de burgemeester in het clubhuis, waar een mooie taart (in golfstijl vervaardigd) werd aangesneden. Daarna was het moment suprême op de par-3 baan. De burgemeester moest al haar sportieve talenten inzetten want naast de openingshandeling moest zij ook nog een wedstrijd starten met het afslaan van een bal van de eerste tee. Na een korte instructie wist zij ook deze taak uitstekend te volbrengen. Het bestuur van de golfclub had ook nog een verrassing, want de eerste burger krijgt, samen met haar gezin, een clinic aangeboden.

Programma

Golfclub Roxenisse had voor een ieder een aantrekkelijk programma opgezet. Zo werden er wedstrijden georganiseerd op de 18 holes baan (9 holes wedstrijd). Er vond het slotduel plaats in de Eilandentour en er was een event op de heropende par-3 baan. Voor beginners en belangstellenden was er een gratis clinic. Roxenisse telt inmiddels 650 leden die gebruik maken van de 18 holes baan (met GVB of EGA handicapbewijs) en daarnaast is er een sterk groeiend aantal leden van de par-3 baan.

Qualifying

"Om de par-3 baan 'qualifying' te maken zijn er aanpassingen en verbeteringen aangebracht. Zo zijn op de 9 holes afstanden gewijzigd. Er zijn nieuwe greens en teeboxen aangelegd. Afslagplaatsen zijn aangepast en er zijn bunkers bijgekomen. De baan is meer aangekleed. Alles bij elkaar een uitdaging voor zowel de startende golfspeler als voor gevorderden die bijvoorbeeld minder tijd hebben om de grote (18 holes) baan te bespelen.
Golfbaan Catharinenburg ligt in de polder Roxenisse in Melissant. De golfbaan omvat 75 hectare. Naast een 18 holes par 72 golfbaan, een 9 holes par 3-baan, zijn er les- en oefenruimten met een royale drivingrange, putting greens, pitchveld en uiteraard zand- en grasbunkers en waterpartijen. Catharinenburg is homecourse voor golfclub Roxenisse (www.gcroxenisse.nl).