Van Kooten Tuin en Buiten Leven is in tien jaar tijd uitgegroeid tot toonaangevend in de branche. Dit tot dikke tevredenheid van (v.l.n.r.) Jan en Hanneke van Kooten en Benjamin de Jong.
Van Kooten Tuin en Buiten Leven is in tien jaar tijd uitgegroeid tot toonaangevend in de branche. Dit tot dikke tevredenheid van (v.l.n.r.) Jan en Hanneke van Kooten en Benjamin de Jong. Foto: pr

Van Kooten Tuin en Buiten Leven BV bestaat 10 jaar

NUMANSDORP - Van Kooten Tuin en Buitenleven, met overdekte vestigingen in Numansdorp, Strijen, Velp en het Belgische Wommelgem, bestaat deze maand tien jaar. In alle filialen wordt dit jubileum met acties gevierd. Er zijn veel artikelen met tien procent extra jubileumkorting. Maar er worden ook cadeaus gegeven. Van Kooten wil op deze manier graag de klanten mee laten profiteren van het feest.

Jan en Hanneke van Kooten begonnen tien jaar geleden samen heel klein in een boerenschuur in Goudswaard. Ze hebben het bedrijf uit weten te bouwen tot de nummer 1 in blokhutten, chalets en veranda's in de Benelux. Er werken nu zo'n 35 mensen bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven, dat dus inmiddels toonaangevend is in de branche. Het echtpaar Van Kooten weet zich inmiddels in de directie gesteund door Benjamin de Jong.
Het hoofdkantoor zit op het bedrijventerrein in Numansdorp, waar Van Kooten zes jaar een fraaie showroom had aan de Einsteinstraat. Begin vorig jaar kwam er een veel grotere, 1300 vierkante meter tellende, showroom op de hoek van de Einsteinstraat en de J. van der Heijdenstraat, op het bedrijventerrein in Numansdorp. In deze blokhutvillage is alles te vinden op het gebied van blokhutten, chalets, overkappingen, buitensauna's, wellness, tuinmeubelen, speeltoestellen, enz. Als pronkstuk is er zelfs een complete recreatiewoning opgebouwd in de immense hal.
Omdat een deel van hun klanten vanuit Belgiƫ naar Numansdorp kwam om een blokhut, schuur of prieel uit te zoeken, openden Jan en Hanneke begin 2011 ook een filiaal onder de rook van Antwerpen, in het Belgische Wommelgem. Ook dat filiaal draaide meteen al succesvol, waarna het ondernemende paar in april 2012 aan de Anthonie van Leeuwenhoekstraat 14 in Strijen startte met Verandavillage, dat zich helemaal richt op veranda's en terrasoverkappingen en alles wat daarbij hoort. Begin dit jaar sloeg Van Kooten de vleugels nog verder uit door een vierde filiaal te openen in het Gelderse Velp, vlakbij Arnhem. De filialen in Velp en Wommelgem zijn combinatiewinkels van blokhutvillage en verandavillage.
Zie voor meer info www.blokhutvillage.nl www.verandavillage.nl.