Afbeelding
Foto: Manon Thijssen

Bouwbedrijf A & H Kievit, Dirksland

Momenteel worden de palen geslagen in Willemstad. Bijzondere palen, want ze gaan de eerste woning dragen die Bouwbedrijf A & H Kievit gaat bouwen volgens het zelf ontwikkelde woningconcept. Het is een woning op basis van houtskeletbouw, die zeer energiezuinig, geheel op maat en ook nog eens concurrerend in prijs is. "Hiermee zetten we weer een stap verder", aldus Adrie en Henk Kievit.

Het Bouwbedrijf ontstond in 2004 in Middelharnis. Aan de keukentafel, thuis bij Adrie Kievit. Zijn zoon Henk wilde doorgroeien, maar zag daarvoor geen kansen bij het bedrijf waar hij in loondienst was. "Ik had al mijn papieren en wilde er ook graag wat mee doen." Hij had op dat moment acht jaar ervaring. Zijn vader, met wie hij al geregeld samen bouwde en verbouwde, werkte ook in loondienst en had nog veel meer ervaring. Hij timmerde al vanaf zijn veertiende. Eén en één is twee: Bouwbedrijf A & H Kievit is was geboren.
Het bouwen, verbouwen en renoveren liep prima. Klanten, vooral particulieren, binnen een straal van zo'n 60 kilometer wisten het bouwbedrijf te vinden. Gewoon omdat er kwaliteit geleverd wordt en er veel aandacht is voor persoonlijke contacten en het samen vormgeven van de wensen van de klant. "Wij begeleiden van A tot Z."
De keukentafel in Middelharnis en de opslagplaats in Dirksland voldeden al snel niet meer. Te weinig ruimte. Aan het Korteweegje in Dirksland vonden Adrie en Henk een prachtig alternatief: een woonhuis met schuur. De schuur, voorheen een paardenstal, verbouwden ze tot werkplaats en kantoor. In het woonhuis gingen Henk en zijn vrouw Wilma wonen. De verhuizing was in 2007. "Hier konden we een stap verder doen en verder groeien, zonder extreem groot te worden."
De economische crisis gooide even roet in het eten, maar inmiddels is er weer volop werk voor het bedrijf van vader en zoon Kievit. Van het zelf ontwikkelde woningconcept verwachten ze veel, ook omdat de woning geheel naar de wensen van de klant kan worden gemaakt. Het concept is bovendien duurzaam en aantrekkelijk in prijs.
Met het eigen woningconcept toont Bouwbedrijf A & H Kievit aan innovatief te zijn. Een ijzersterk familiebedrijf waarin behalve vader en zoon ook moeder Gerda (schoonmaak) en schoondochter Wilma (administratie) een rol van betekenis spelen. Een bedrijf met liefde voor het vak, dat bouwt, verbouwt en renoveert, maar ook klaarstaat als een klant drie latjes aan de wand wil hebben.

Afbeelding