Afbeelding
Foto: Hans Villerius

16e Boerenlanddag trekt veel bezoekers

OUDDORP – In het dorpscentrum van Ouddorp werd afgelopen zaterdag de zestiende Boerenlanddag gehouden. Een agrarisch getinte dag, georganiseerd door de Stichting Promotie Kop van Goeree, die ieder jaar weer heel wat bezoekers trekt, zowel uit de eigen bevolking als vanuit het toerisme dat rond deze tijd nog volop in de badplaats aanwezig is.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Fraaie bloemstukken sierden ook nu weer de dorpsring, evenals een grote verzameling oude tractoren, die op diverse plekken stonden opgesteld. Het aanwezige kleinvee genoot vooral de aandacht van de kinderen en ook werden er weer streekproducten gepresenteerd. Daarnaast waren lokale instellingen met een kraam vertegenwoordigd, terwijl de gezellige terrassen nog eens extra werden gemarkeerd door pakken hooi die daar waren neergelegd.
De officiële opening van de Boerenlanddag werd dit jaar verricht door Hans van Putten, directeur Bedrijven van Rabobank Goeree-Overflakkee. Door met een nostalgische kruiwagen vol bloemen aan te komen wandelen bij het museum Ouddorps Raad- en Polderhuis opende hij de dag. In zijn toespraak daarna benadrukte hij de verbondenheid van de Rabobank met de agrarische sector, waarin de bank haar wortels heeft liggen. "Onze belangen liggen dicht bij elkaar", zo gaf hij aan, "en vanwege onze grote lokale betrokkenheid steunt Rabobank Goeree-Overflakkee de Boerenlanddag ook financieel". De belangstelling voor de Boerenlanddag van afgelopen zaterdag was groot. Vrijwel direct na de openingshandeling kwam de bezoekersstroom op gang en hield de hele dag aan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding