Programma De Week van de Goereese Vis

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis op je bord tot visserij gerelateerde activiteiten op Goeree-Overflakkee voor het hele gezin. Ontdek de moderne vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam. Ontmoet de vissers en proef de lokale lekkernijen uit de zee.

Programma culinair: De hele week van zaterdag 6 september tot en met zaterdag 13 september serveren deelnemende restaurants op Goeree-Overflakkee een Goerees 3-gangen vismenu voor 27,50 euro.

De deelnemende restaurants zijn: Brasserie Bolbaken; Brasserie 't Vingerling; Eetcafe D'n Dolle Beer; Hotel Restaurant Duinzicht; Gasterij 't Sas; Happerij 't Schouwtje; Hotel Akershoek; Plaza 't Hoekje; Restaurant de Zeemeeuw; Restaurant 't Wapen van Stellendam; Restaurant In d' Groene Lanteern; Strandpaviljoen Paal 10; Strandpaviljoen Brouw; visrestaurant Hameeteman; Habraken Vis.

Programma Cultureel

Naast een hele week culinair kun je ook cultureel genieten van vis tijdens de Week van de Goereese Vis. Verschillende ondernemers en organisaties bieden visserij gerelateerde activiteiten aan.

Vrijdag 5 september

'Open schip'. Dit is een unieke kans om een vissersschip van binnen te bekijken en samen met de vissers een gebakken visje te eten in de kombuis. Vissers van de GO48 geven een rondleiding en vertellen u alles over het leven aan boord en de vistechniek.
Meer informatie, prijzen en reserveren: VVV Ouddorp aan Zee, e-mail info@vvv-ouddorpaanzee.nl, tel. 0187 681789.

Zaterdag 6 september

Boerenlanddag in Ouddorp met streekproducten, waaronder vis.

Maandag 8 september

Opening oesterseizoen in Ouddorp Haven voor pers en genodigden.

Dinsdag 9 september

Stellendamse garnalen pellen in zorgcentrum De Vliedberg te Ouddorp en in Stellendam. Bent u bewoner of doet u mee met de activiteiten van De Vliedberg? Reserveer bij de receptie van De Vliedberg, tel. 0187 685 500.

Woensdag 10 september

Wethouder Van der Vlugt leest voor aan groep 1 en 2 op de Eben Haezer in Goedereede-Havenhoofd uit het kinderboek 'Walter & Poes - Verstoppertje in de Noordzee'.

Donderdag 11 september

Vishandel Habraken in Stellendam aan de Stellendamse visafslag verzorgt een workshop 'Panklaar maken van Noordzeevis'. Meer informatie en reserveren bij Habraken Vis info@habrakenvis.nl.

Vrijdag 12 september

Rondleiding op de visafslag van Stellendam. Meer informatie, prijzen en reserveren: VVV Ouddorp aan Zee, e-mail info@vvv-ouddorpaanzee.nl, tel. 0187 681789.

Zaterdag 13 september

'Open schip'. Dit is een unieke kans om een vissersschip van binnen te bekijken en samen met de vissers een gebakken visje te eten in de kombuis. Vissers van de GO48 geven een rondleiding en vertellen u alles over het leven aan boord en de vistechniek. Meer informatie, prijzen en reserveren: VVV Ouddorp aan Zee, e-mail info@vvv-ouddorpaanzee.nl, tel. 0187 681789.

Organisatie

De organisatie van De Week van de Goereese Vis ligt in handen van de VVV, gemeente Goeree-Overflakkee, INZee Communicatie & Trends, vissers en enthousiaste ondernemers die samenwerken in de projectgroep "Verbreding Visserij". De projectgroep is ontstaan met het doel de aanbevelingen in het rapport Verbreding Visserij ten uitvoer te brengen. De groep wordt gefaciliteerd en getrokken door bedrijfscontactfunctionaris Heleen Vlietland en door wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee.