Denzell Heerschap heeft het spandoek onthuld en de prijs ontvangen. Zijn familie kijkt trots toe.
Denzell Heerschap heeft het spandoek onthuld en de prijs ontvangen. Zijn familie kijkt trots toe. Foto: Adri van der Laan

Denzell Heerschap' start campagne 'De scholen zijn weer begonnen

STELLENDAM – Volgende week beginnen op Goeree-Overflakkee weer de scholen. En ook dit jaar hangen in de verschillende dorpen weer posters en spandoeken die de verkeersdeelnemers er op attent maken dat er weer extra opgelet dient te worden op de wegen. Want schoolgaande kinderen zijn kwetsbare medeweggebruikers. Denzell Heerschap uit Stellendam gaf de aftrap van de landelijke campagne van Veilig Verkeer Nederland voor deze regio.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Denzell Heerschap uit Stellendam zal de dag van gisteren niet licht vergeten want maandagochtend vroeg was hij het centrum van veel media-aandacht. De jonge Stellendammer is de winnaar van een prijsvraag die was uitgeschreven door Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Teveel

Volgens deze organisatie vallen er nog steeds te veel gewonden en overlijden er kinderen door een verkeersongeval op weg naar school. VVN blijft daarom hameren op meer verkeersveiligheid rondom scholen en start de vernieuwde campagne "De scholen zijn weer begonnen". Dit jaar is er ook een speciale rol weggelegd voor kinderen.

Prijsvraag

Veilig Verkeer Nederland heeft kinderen met een prijsvraag gevraagd welk deel van de schoolroute zij het gevaarlijkst vinden en stimuleert hen hiermee om na te denken over hun eigen verkeersveiligheid. Eén van de winnaars was Denzell Heerschap uit Stellendam. Hij omschreef de kruising Voorstraat-Langeweg in zijn woonplaats als onveilig. Hij woont dichtbij deze kruising en op weg naar school moet hij meedere malen deze onveilige plaats passeren. Zijn motivatie van de gevaarlijke situatie leverde hem een nieuwe Batavus-kinderfiets op.

José de Jong, woordvoerder van VVN wijst erop dat het heel belangrijk is dat weggebruikers er steeds opnieuw op de gevaren van kinderen op de weg gewezen worden: "Het gaat de goede kant maar onze campagne blijft nodig, want iedere ongeval is er één teveel".

Aan Denzell Heerschap was de eer om onder toezicht van zijn familie het spandoek op de hoek Langeweg-Voorstraat te onthullen. Naast de spandoeken die ook elders in de regio zijn verschenen presenteerde VVN ook de nieuwe videoclip. Deze clip is te zien via de website www.vvn.nl