RTV Rijnmond-verslaggeefster Marlies Harting (r.) samen met cameraman Clement van Elsäcker aan het werk bij Manege Oostmoer - ze maken voor het tv-programma 'Backstage' een special over het Manege Oostmoer-ponykamp. De uitzending is donderdag 4 september a.s.
RTV Rijnmond-verslaggeefster Marlies Harting (r.) samen met cameraman Clement van Elsäcker aan het werk bij Manege Oostmoer - ze maken voor het tv-programma 'Backstage' een special over het Manege Oostmoer-ponykamp. De uitzending is donderdag 4 september a.s. Foto:

Ponykamp van manege Oostmoer in programma 'Backstage' van RTV Rijnmond

STAD AAN 'T HARINGVLIET - De ponykampen bij Manege Oostmoer zijn al jarenlang een favoriete zomervakantiebestemming van ponymeisjes (èn -jongens!) op Goeree-Overflakkee en ver daarbuiten. Zes weken lang heerst er dan een gezellige extra drukte op de Stadse vijfsterren FNRS-manege. RTV Rijnmond zag er een leuk nieuwsonderwerp in en kwam een ochtend een kijkje achter de schermen nemen.

Tekst en foto: Myra Lugthart

"We stonden al heel vroeg bij Manege Oostmoer op de stoep!", lacht Marlies Harting, de verslaggeefster van RTV Rijnmond die voor haar programma 'Backstage' in de huid zou kruipen van de ponykampleiding. "Ik kreeg - net als de leidsters van deze ponykampweek, Rowena Koster en Tessa Tuns - een Manege Oostmoerpoloshirt aan. Ik kon meteen al volop aan de slag bij het ochtendritueel van kinderen wakker maken, laten douchen en aankleden en op tijd aan het ontbijt laten verschijnen. Daarna hebben Rowena en Tessa me mee laten draaien met alles wat er nodig was: samen met de kinderen opruimen, pony's verzorgen, stallen aanvegen, noem maar op. We moesten de kinderen en hun pony's begeleiden naar een van de buitenmaneges en helpen met opstappen, waarna een gediplomeerde Oostmoerinstructrice de deelnemers overnam voor de les. Vanmorgen stond er voor de kinderen 'gymnastiek op je pony' op het programma; de kinderen genoten zichtbaar!"

Zomers item

"Voor 'Backstage' heb ik al een aantal leuke opnames mogen maken", vertelt Marlies. "Zo was ik bijvoorbeeld al bij de Ouddorpse Reddingsbrigade, bij een strandtent in Rockanje, bij Rotterdam The Hague Airport, bij van alles wat bij mij een associatie oproept met de zomer. 'Ponykamp' is voor mij ook zo'n zomers item. En als je daarvoor een goede locatie zoekt, dan kom je in de regio Rijnmond bijna vanzelfsprekend terecht bij het mooie bedrijf van de families Kieviet! Ik vond het erg interessant om een ochtend op Manege Oostmoer mee te maken en ik kijk er al naar uit om de opnames die cameraman Clement van Elsäcker gemaakt heeft, te gaan editen. Dat doe ik altijd zelf en het resultaat kunt u op donderdag 4 september op RTV Rijnmond bekijken, zo rond tien over vijf 's middags, direct na het nieuws. Elk uur daarna zal 'Ponykamp bij Manege Oostmoer' herhaald worden en voor wie dat prettiger vindt: de uitzending is dan ook op internet te volgen: www.rijnmond.nl/programmas/backstage."