Afbeelding
Foto:

Culinair en cultureel genieten van vis op Goeree-Overflakkee

De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis op je bord tot visserij gerelateerde activiteiten op Goeree-Overflakkee voor het hele gezin. Ontdek de moderne vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam. Ontmoet de vissers en proef de lokale lekkernijen uit de zee.

De Week van de Goereese Vis heeft als doel, de heerlijke lokale vis, Stellendamse Garnalen en oesters aan zo veel mogelijk inwoners, toeristen en consumenten smakelijk te serveren. Goeree-Overflakkee is trots op de visserij, vissers en het product vis. Met de Noordzee als onze achtertuin, een eigen vissersvloot en de Stellendamse visafslag is het vanzelfsprekend dat we op het eiland vis letterlijk op de (menu)kaart zetten.

Maandag 8 september tijdens de opening van het oesterseizoen welke gedeeltelijk plaatsvindt in de Ouddorpse haven, zal burgemeester Grootenboer de Week van de Goereese Vis officieel openen.

Restaurants

Tijdens de Week van de Goereese Vis geven restaurants op Goeree-Overflakkee extra aandacht aan lokaal gevangen vis op de menukaart. De restaurants serveren vis van het seizoen in een 3-gangen diner- en/ of lunchmenu voor het vaste bedrag van € 27,50. De deelnemende restaurants zijn: Brasserie Bolbaken, Brasserie 't Vingerling, Eetcafe D'n Dollen Beer, Hotel Restaurant Duinzicht, Eetcafe 't Sas, Happerij 't Schouwtje, Hotel Akershoek, De Zeemeeuw, Strandpaviljoen Paal 10, Strandpaviljoen Brouw, Visrestaurant Hameeteman en Habraken Vis.

Erop uit

Naast een hele week culinair kun je ook cultureel genieten van vis tijdens de Week van de Goereese Vis. Verschillende ondernemers en organisaties bieden visserij gerelateerde activiteiten aan. Van een workshop vis schoonmaken, rondleiding in de visafslag tot samen garnalen pellen. Het hele programma komt binnenkort in deze krant te staan.

Deelname

De deelnemende restaurants waar een heerlijk vismenu geserveerd wordt en het programma met activiteiten staan op de website www.vvvgoeree-overflakkee.nl. Restaurants die alsnog willen deelnemen kunnen zich via de VVV aanmelden.

Wilt u ook iets organiseren of aanbieden in De Week van de Goereese Vis? Neem contact op met Caroline Melissant via caroline@trendsinzee.nl of 06 12063103

Organisatie

De organisatie van De Week van de Goereese Vis ligt in handen van de VVV , gemeente Goeree-Overflakkee, INZee Communicatie & Trends, vissers en enthousiaste ondernemers die samenwerken in de projectgroep "Verbreding Visserij". De projectgroep is ontstaan met het doel de aanbevelingen in het rapport Verbreding Visserij ten uitvoer te brengen. De groep wordt gefaciliteerd en getrokken door bedrijfscontactfunctionaris Heleen Vlietland en wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee.