Afbeelding
Foto: Sam Fish

Jongeren over de Omloop

Sven, Martijn & Vangelis

"Ik vind het wel leuk, die Omloop. Mijn opa doet er ook aan mee en misschien loop ik volgend jaar wel met hem mee. We hebben ook samen de vierdaagse gelopen", zegt Martijn. "Mij lijkt het ook wel leuk", zegt Sven. "Maar ik denk niet dat ik het zelf kan. Misschien later als ik groot ben". Vangelis komt er ook bij staan. "Ik heb een keertje pannenkoeken uitgedeeld aan de lopers. Vind het wel sportief. Ik zit zelf op hockey en karate, dus misschien ooit".


Demi, Melisa & Jackie

"Ik vind het wel top dat er mensen zijn die dit doen. Mijn vader doet het ook. Misschien dat ik volgend jaar wel met hem meeloop, lijkt me wel leuk voor een keertje", zegt Demi. Haar vriendinnen kijken raar op. "Dat vind ik knap. Ik ga het zelf niet doen, maar ik zal langs de route gaan staan om haar aan te moedigen", zegt Melisa. "Ik sta sowieso altijd bij de start en de finish, als Demi dan mee doet heb ik ten minste iemand om aan te moedigen", aldus Jackie.


Andrea & Dewy

"Het lijkt me heel vermoeiend om 110 kilometer te wandelen, maar ik houd ook niet echt van lopen, dus dan houdt het al snel op", zegt Andrea. Haar vriendin Dewy vult haar aan: "Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het is zo ontzettend lang, ik zou het nooit doen, maar ik heb respect voor de mensen die hem uitlopen. Het is voor een goed doel? Misschien doe ik het dan ooit wel een keer, maar niet de 110 hoor!".


Esther (12)

"Ik vind de Omloop altijd wel leuk. Mijn broer heeft hem ook een keer uitgelopen en ik sta altijd wel langs de route en bij de start", zegt Esther. "Er komt een dag dat ik hem zelf ook ga lopen en dan ga ik proberen mijn broer ook weer over te halen om mee te doen. Hij zegt altijd dat je het een keer gedaan moet hebben als je op Flakkee woont, vind ik ook wel".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding