Afbeelding
Foto: Sam Fish

Neem het strand mee naar huis

OUDDORP – Het lijkt zo leuk, om al die schelpjes mee naar huis te nemen na een bezoekje aan het strand. Maar het kan nog veel leuker, want wat moet je met al die schelpjes? Let Spek uit Ouddorp heeft haar liefde voor het strand daarom omgezet in creativiteit.

Door Sam Fish

Al drie seizoenen maakt Let Spek souvenirtjes en kunst met een verwijzing naar het strand. En dan natuurlijk niet een bord met een zeemeeuw erop. "Ik ga naar het strand en giet daar een stukje vol met gips. Dat laat ik drogen en dan heb ik het patroon van het zand. In mijn atelier leg ik daar klei op en dat vorm ik tot een schaal of vaas. Op die manier krijg je hele mooie en unieke spullen", vertelt Let. "Ik maak nooit twee keer dezelfde dingen, dus alles is ook echt uniek en origineel".

"Het idee is ontstaan op het strand door de enorme hoeveelheid schelpen die ik altijd meenam. En natuurlijk ook voor de toeristen. Als ze dan en souvenirtje mee willen nemen dan hoeven ze tenminste geen vuurtorentje voor op de koelkast te kopen", aldus Let. "Ik heb hier eigenlijk vanalles. Verschillende soorten aardewerk als vazen en schalen, ik verkoop aanzichtkaarten en sleutelhangers. Ik heb ook kleding in de winkel hangen, maar dat is van een vriendin en de vissenvaasjes ernaast zijn ook weer van iemand anders. Is geen probleem, ik heb ten slotte toch al een winkeltje".

En hoewel de Parels van Goeree niet echt op een drukke locatie is gevestigd, een winkeltje in het centrum zit er niet in voor de kunstenares. "Ik heb er wel aan gedacht, natuurlijk, maar aan de andere kant, ik zit hier heerlijk en als ik er een winkel bij neem dan wordt het commercieel. Dan werk ik voor de productie en nu doe ik het omdat ik het leuk vind om te doen", zegt ze. Haar klanten komen vooral op advertenties af, van passanten hoeft ze het niet te hebben. "Misschien werkt de mond-tot-mond reclame ook wel".

De winkel met de Parels van Goeree is te vinden aan de Westduinweg 11 in Ouddorp en is elke zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op de website www.parelsvangoeree.nl is alles te bekijken en er staat ook een prijs bij. Let werkt ook op bestelling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding