Britt (17) & Caro (19) & Monique (17)
Britt (17) & Caro (19) & Monique (17) Foto: Sam Fish

De meningen op straat

Britt, Caro & Monique:

"Wij hebben daar niet echt last van. We werken veel en in onze vrije tijd spreken we met elkaar af", zegt Britt. Caro vult haar aan: "Ja, als hier niets te doen is dan gaan we wel ergens naar toe om onszelf te vermaken. Een dagje weg, uitgaan, sporten. Er is genoeg". De dames hebben ook nog tips voor mensen die wél last hebben van vakantie verveling: "Zoek een zomerbaantje", roept Caro. "Het is niet altijd leuk, maar je krijgt wel geld", zegt Britt. "Of ga met je vrienden wat leuks doen", aldus Monique.

Lisa B., Jackie & Lisa de B.:

"Ik vind het jammer dat er zoveel vrienden op vakantie zijn", zegt Lisa de B. De andere Lisa vult haar aan: "Het wordt een beetje saai. Elke dag uitslapen en dan verder niets doen. Met dit weer kun je ook niet echt lekker naar buiten". "Het is ook lastig, want dan wil je iets gaan doen en dan mag het niet van je ouders omdat het te duur is of zo", zegt Jackie. "Dat is gewoon een beetje vervelend, want dan heb je weer niks te doen en moet je weer iets anders gaan bedenken".

Jaimy & Koen:

"Ik kan me niet echt vervelen. Ik werk heel veel deze zomer, dus ik heb bijna nergens tijd voor", zegt Jaimy. Bij Koen is het juist andersom. "Ik doe sowieso bijna niks, dus ik ben redelijk gewend geraakt aan het vervelen". Beide jongens lachen. "De meeste van onze vrienden zijn wel op vakantie, maar gelukkig hebben we elkaar nog. We zijn dus sowieso niet alleen", vertelt Jaimy. "Klopt ja, maar het is soms wel jammer dat de rest er niet is. Had toch ook wel leuk geweest", aldus Koen.

Lynn:

"Ik verveel me wel een beetje, ja", zegt Lynn. "Niet al mijn vrienden zijn op vakantie, maar toch wel veel. En met dit rotweer kan ik ook niet heel veel doen". Ze grinnikt even. "Ik moet ook wel zeggen dat ik niet altijd zin heb om dingen te gaan doen, maar het zou leuk zijn als er toch wat meer vrienden thuis zouden blijven in de vakantie. Of dat ik zelf op vakantie zou gaan in de zomer. Dan hoef ik me hier niet te vervelen".

Lisa B. (15) & Jackie (15) & Lisa de B. (14)
Jaimy (17) & Koen (16)
Lynn (15)