Na een korte toespraak, klinkt het startschot en dwarrelt de confetti neer op de vertrekkende lopers. Het centrum van Middelharnis bruist rondom de Omloop. D’n Diek staat vol met publiek en de lopers krijgen een duwtje in de rug van familie en vrienden.
Na een korte toespraak, klinkt het startschot en dwarrelt de confetti neer op de vertrekkende lopers. Het centrum van Middelharnis bruist rondom de Omloop. D’n Diek staat vol met publiek en de lopers krijgen een duwtje in de rug van familie en vrienden. Foto: Martijn de Bonte

De Omloop in beeld

'Een foto zegt meer dan honderd woorden', luidt een oud gezegde. Daarom een beeldverhaal over de wandeltocht rondom Goeree-Overflakkee. De foto's komen uit het archief van Eilanden-Nieuws.

* De tijden zijn slechts een indicatie en hangen af van het tempo en de rustpauzes.

Op alle (grote) posten staan vrijwilligers klaar om de lopers te verzorgen. Bijvoorbeeld een massage om stramme benen weer soepel te maken.
In Middelharnis krijgen de lopers op het erepodium hun medaille en oorkonde. Het zit erop. De tocht rondom Goeree-Overflakkee is voltooid.
Tijdens de Omloop komen de lopers op allerlei mooie plaatsen. De stille slikken, de groene dijken, de ruisende duinen en het ‘lastige’ strand. Op deze foto lopen de deelnemers over de dijk naast Park Nieuw-Zeeland. De finish is in zicht...
In de schuur van Westhoeve bij Ouddorp hangt een lekkere geur. De lopers genieten hier in het holst van de nacht van een smakelijke maaltijd.
De eerste grote stopplaats is de Vismijn in Stellendam. In de hallen waar het normaal om vis draait, krijgen de lopers een banaan, appel, yoghurt en natuurlijk ook drinken.
Als de schemering invalt, ontstaat er een bijzondere sfeer. Terwijl de meeste eilanders zoetjesaan hun bed op zoeken, wandelen de lopers de nacht in.
Zaterdagmorgen is de Kinderomloop. Hier worden de jeugdige lopers aangemoedigd door een vrolijke clown.