Glazen huis op het Diekhuusplein zamelt geld in voor KiKa

MIDDELHARNIS - Deze week is het de week van 96 uur voor KiKa. 3 DJ's van RTV SLOGO: Carola Rokven, Kees Hameeteman en Alexander Rokven, sluiten zich vanaf dinsdagavond 29 juli voor 96 uur op in het glazen huis op het Diekhuus plein in Middelharnis. Door middel van deze actie proberen ze zo veel mogelijk geld op te halen Kika, Stichting Kinder Kanker Vrij.

Daarvoor zullen er diverse acties georganiseerd worden. Het aanvragen van verzoekplaten loopt als rode draad door deze actie. Dat kan door naar het glazenhuis te komen en een verzoeknummer, plus donatie, in de brievenbus te stoppen. Ook kan er een verzoek worden aangevraagd via SMS. Maar er kan ook zelf een bijdrage geleverd worden aan deze actie! Ga bijvoorbeeld samen met vrienden of familie statiegeldflessen inzamelen of ga auto's wassen in de hele straat en doneer de volledige opbrengt aan de actie '96 uur voor Kika'.

Themadagen

Iedere actie dag heeft een apart thema. Daarnaast zijn er ook andere programmamakers die hun programma komen maken vanuit het glazenhuis. Onder andere het nederlandstalig muziek programma 'Gewoon Jan' komt van de week rechtstreek uit het glazenhuis en is er een speciale uitzending van 'U Zij De Glorie' op donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze uren kan er voor € 5,- een psalm of lofzang worden aangevraagd via het telefoonnummer 0187 682630. De slotdag, zaterdag 2 augustus, is uitgeroepen tot Kids Day. Op deze dag is er een sprinkussen aanwezig bij het glazen huis en kunnen kinderen zich laten schmicken voor het goede doel. 's Avonds om 19.00 uur wordt de deur van het glazen huis geopend. Dan mogen de 3 DJ's weer naar buiten en zal het bedrag bekend worden gemaakt dat is opgehaald met deze actie.

Uitzendfrequenties

De actie 96 uur voor Kika van RTV SLOGO is 24 uur per dag te volgen via FM 105.6 voor het westelijke deel van het eiland. Sinds vorige week wordt er ook uitgezonden via FM 105.3 voor het midden- en oostelijk deel van de gemeente. Tevens zijn de uitzendingen te beluisteren op kabel via 105.9 MHz en via de internetstream op www.rtvslogo.nl.
Ook via het TV kanaal van RTV SLOGO is de actie 96uur voor Kika te volgen. De TV uitzendingen zijn te zien via UPC digitaal kanaal 31 en analoog op 67+/840.00 mhz.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.rtvslogo.nl/96uurvoorkika.