Afbeelding
Foto: pr

MBO techniek in de Hoeksche Waard?

OUDE-TONGE - De afgelopen maanden zijn er meerdere bijeenkomsten georganiseerd in de Hoeksche Waard over de mogelijke komst van een technische (mbo) school in onze regio. Aangezien veel bedrijven destijds aangaven hier interesse in te hebben, organiseerde de Koninklijke Metaalunie op donderdag 17 juli 2014 een vervolgbijeenkomst. Zo'n 45 geïnteresseerden woonden de bijeenkomst, gehouden bij de Rabobank in Heinenoord, bij.

Tijdens de bijeenkomst werden verschillende presentaties gehouden, waaronder een presentatie van Watertalent (succesvol initatief voor het opleiding van havenpersoneel) en particulier mbo opleidingsinstituut GO-College. Meerdere werkgevers gaven direct aan het voordeel van particulier onderwijs te onderkennen: een directe en individuele begeleiding van de leerling-werknemer die op basis van een werk-leerovereenkomst zowel de praktische ervaringen opdoen en het theoretische gedeelte van de opleiding op het GO-College ophalen. Op deze manier haalt de leerling niet alleen zijn theoriediploma, maar leert hij meteen ook wat belangrijk is in de praktijk. En een groot voordeel voor de werkgevers: de werknemer is volledig opgeleid op een manier waarbij het eigen bedrijfsproces leidend is.

Interesse

Naast diverse bedrijven, onderschrijft ook Ondernemersvereniging Hoeksche Waard het belang van de komst van een technische opleiding naar het gebied. De Hoeksche Waard is een prachtig gebied, maar helaas trekken steeds meer jongeren voor studie naar de grote steden toe. Hier gaan zij vaak aan de slag bij bedrijven na het voltooien van hun studie. Dit terwijl de Hoeksche Waard ook een prachtig arsenaal aan bedrijven heeft. Het doel is dan ook niet alleen het gericht opleiden van meer jongeren uit de regio, maar ook voorkomen dat nóg meer jongeren de Hoeksche Waard (voorgoed) verlaten en elders aan de slag gaan.

GO-College

GO-College is in 2012 opgericht door directeur-bestuurder Jan de Jong. De stichting is een kleinschalig technisch opleidingsinstituut, dat door het ministerie van Onderwijs is erkend. Vanuit Oude-Tonge verzorgt GO-College al twee jaar theorielessen aan leerlingen die werken bij bedrijven op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard. Door de interesse van Hoeksche Waardse bedrijven, is de kans groot dat GO-College binnenkort een tweede vestiging opent in de Hoeksche Waard. Na de zomervakantie vinden er gesprekken plaats met diverse geïnteresseerde bedrijven. Bedrijven kunnen zelf ook contact opnemen met GO-College via www.GOcollege.nl.