Afbeelding
Foto: pr

Diploma's voor jongste honkballertjes

OUDE-TONGE - Aan de vooravond van de zomervakantie zijn vorige week bij HSV The Islanders aan de jongste spelertjes speciale honkbaldiploma's uitgereikt. De dolgelukkige honkballertjes, allen zo rond de zeven jaar, kregen uit handen van hun trainer Dimitri Quist, een A- of B-diploma.

Het A-diploma is het eerste getuigschrift dat beginnende spelers bij The Islanders kunnen verdienen, zodra ze voldoende kennis hebben van de basis spelregels. Vervolgens komen ze in aanmerking voor het B-diploma als ze de meest belangrijke basistechnieken van gooien, slaan en vangen onder de knie hebben. En de spelregels op een goede manier in de praktijk weten te brengen.
In aanwezigheid van de ouders en Islanders-voorzitter Martin van Zanten kregen de volgende spelers het A-diploma BeeBall Basics overhandigd: Jent Vroegindewei, Jasper Quist en Bink Gebraad. Het B-diploma Rookies kwam in handen van: Bob Capelle, Jamie Both, Finn Nelis en Sil Nelis. De behaalde diploma's behoren tot het ABC BeeBall Diplomeringssyteem van HSV The Islanders.