Praktijkopleider Job Tanis instrueert leerling Jeroen Akershoek  bij het instellen van de 4 mtr Darley zetbank.
Praktijkopleider Job Tanis instrueert leerling Jeroen Akershoek bij het instellen van de 4 mtr Darley zetbank. Foto: PR

De Branding B.V. genomineerd voor OOM Award

OUDDORP - De Branding B.V. is door de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) genomineerd voor de OOM Award. De Branding B.V. is met zijn 42 gemotiveerde medewerkers al ruim 24 jaar specialist in industrieel onderhoud, machinebouw, contructions & piping op het gebied van RVS/Staal/Aluminium in de voedingsmiddelenindustrie, petrochemie, marine & offshore en agrarische industrie. De Branding B.V. is gekozen uit totaal 2500 bedrijven als één van de beste drie leerbedrijven in Zuid-Holland, die genomineerd is voor deze onderscheiding die in het najaar zal worden uitgereikt.

De OOM Award wordt toegekend aan bedrijven "met de beste leercultuur". Pieter Langeveld, regiomanager Rijnmond van OOM: "Voor de nominatie hebben we bedrijven in Zuid-Holland, beoordeeld op de mate waarin ze actief zijn in het scholen van het eigen personeel, leerlingen begeleiden en daarin succesvol zijn en stageplaatsen aanbieden voor stagiairs van vmbo, mbo en hbo."
Met het toekennen van de Award wil Stichting OOM bedrijven, "die ondanks de economische teruggang, actief investeren in eigen en aanstormend personeel voor het voetlicht brengen. Immers: goed voorbeeld doet goed volgen."

De drie bedrijven, waaronder De Branding B.V., worden in de komende tijd bezocht door een jury die de leercultuur bij de bedrijven zullen beoordelen.
Kees Sperling van De Branding B.V. legt uit waarom zijn bedrijf actief is bij het opleiding van jonge mensen. "Er worden steeds minder vakmensen opgeleid in Nederland en dan moet je ze zelf maken". Hij legt uit dat de communicatie 'leren en werken' prima werkt binnen zijn bedrijf. Hij heeft dan ook veel jongeren binnen zijn bedrijf gehad die uitgegroeid zijn tot uitstekende vakmannen. "De jongeren hebben de kans gekregen én gegrepen". Sperling noemt voorbeelden van mensen die begonnen zijn in het bedrijf als leerling en doorgegroeid zijn "van monteur naar werkplaatschef en uiteindelijk directeur".

Volgens de Ouddorpse ondernemer is De Branding B.V. "de kraamkamer voor jonge monteurs en toekomstig directeuren". De OOM Award zal op 25 september worden uitgereikt aan de winnaar.

Meer informatie over De Branding B.V. en hun bedrijfsfilm kunt u vinden op www.debrandingbv.nl.