Agrarisch ondernemer Tonnie van Peperstraten (l.) en wethouder Arend-Jan van der Vlugt, gereed om in de brandstofcelbus te stappen. Foto: Hans Villerius
Agrarisch ondernemer Tonnie van Peperstraten (l.) en wethouder Arend-Jan van der Vlugt, gereed om in de brandstofcelbus te stappen. Foto: Hans Villerius Foto:

Op waterstof van Dirksland naar Rotterdam

OUDE-TONGE - Eind vorig jaar had Eilanden-Nieuws een artikelenserie over welke ontwikkelingen zich op Goeree-Overflakkee afspelen op het gebied van duurzaamheid. Eén van de afleveringen ging over het project Greenpoint Holland-Zeeland. In het kader van het realiseren van dit project was er woensdagmiddag 10 juli een bijeenkomst bij de Van Peperstraten Group aan de Tonisseweg nabij Oude-Tonge. Hiervan is agrarisch ondernemer Tonnie van Peperstraten de initiatiefnemer van Greenpoint Holland-Zeeland. Bij Van Peperstraten werden genodigden bijgepraat over de huidige ontwikkelingen van dit project en over de toekomstige inzet van twee brandstofcelbussen in het openbaar vervoer tussen Dirksland en Rotterdam.

Door Hans Villerius

Greenpoint Holland-Zeeland is een honderd procent duurzaam initiatief van Van Peperstraten. Hij ontwikkelde een revolutionair concept, zo vertelde hij, waarbij landbouw, technologie en innovatie met elkaar worden verbonden, met de opzet energie te produceren met natuurlijke middelen en zonder schadelijke afvalstoffen. Zo wil hij bij Oude-Tonge een BP-tankstation bouwen - in combinatie met een wasstraat, shop en vergaderruimte - waar niet alleen reguliere brandstoffen verkrijgbaar zijn, maar ook alle duurzame brandstoffen: CNG, LNG en Bio-LNG, elektrische oplaadpunten en waterstof vulpunten. Een uniek en innoverend project.

Lees verder op pagina 6