Afbeelding
Foto:

Adviesgroep De Vogel, Middelharnis en Ouddorp

"Trots, dat is het beste woord. Trots op datgene wat mijn grootvader en zijn opvolgers hebben neergezet, en wat wij verder hebben kunnen uitbouwen", zegt Jan Peter Robijn, samen met Leon van den Nieuwendijk eigenaar van Adviesgroep De Vogel. "Zo'n familiebedrijf geeft toch altijd een extra dimensie." Adviesgroep De Vogel is actief op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Het bedrijf heeft twee vestigingen: Ouddorp en Middelharnis.

De wieg van Adviesgroep De Vogel stond in Melissant. Piet de Vogel, de grootvader van Jan Peter Robijn, begon in 1951 met het aanbieden van verzekeringen op Goeree-Overflakkee. Hij deed dat als gevolmachtigd agent van Assurantie Maatschappij Nieuw Rotterdam NV, kantoor Goeree en Overflakkee.
In de jaren '60 wist De Vogel een verzekeringsportefeuille te verwerven in Ouddorp. Zijn medewerker Bram Pape breidde de klantenkring op de kop van het eiland meer en meer uit. Er kwam ook een kantoor in Ouddorp, want De Vogel zit bij voorkeur dicht bij de klant. In 1980 ging het huidige kantoor aan de Diependorst open.
De grondlegger van het bedrijf was toen al overleden. Dat was in 1970. "Mijn oma en oom Addie de Vogel zetten de zaak samen met Bram Pape voort", zegt Jan Peter Robijn die nu, samen met Leon van den Nieuwendijk, leiding geeft aan een bedrijf met een kleine dertig werknemers. "Mijn moeder werkt ook nog altijd mee."
Naast het kantoor in Ouddorp, beschikt Adviesgroep De Vogel sinds vijf jaar over een pand aan de Oostdijk in Middelharnis: het bekende gebouw van Nipius, waarin later een bank te vinden was. "Toen dit pand vrijkwam hebben wij dit gelijk gedaan. Daarna zijn we alleen nog maar verder gegroeid, ook omdat onze medewerkers allemaal van Goeree-Overflakkee komen, die betrokken zijn bij de lokale samenleving. Persoonlijke binding is een van onze sterke punten, naast veel vakkennis en inzicht in de beste prijs-kwaliteitverhouding."
Adviesgroep De Vogel helpt bedrijven en particulieren bij het maken van financiële keuzes. Het bedrijf is zeer thuis in alles wat met verzekeringen, hypotheken en pensioenen te maken heeft. "Op belangrijke momenten in iemands leven – als je een huis koopt of een bedrijf start bijvoorbeeld – geven wij het juiste advies. Daarna houden we de financiën goed op orde. We bedienen ongeveer 1000 MKB-klanten en 9000 particulieren. Het zwaartepunt ligt op Goeree-Overflakkee. Wij zitten dichtbij, de meeste klanten zijn binnen tien minuten bij ons op kantoor."

Afbeelding