Ingezonden:

Op weg naar het kalifaat Goeree-Overflakkee

Waar elders in de wereld een kalifaat wordt gevestigd met veel geweld, komt op Goeree-Overflakkee zo'n kalifaat sluipenderwijs tot stand. Eerst was er al het gedoe rond de dodenherdenking op 4 mei. Met name de SGP en haar aanhang drong aan op een officiële herdenking op zaterdag 3 mei. Het College had voor die tijd al uit eigen beweging besloten alle herdenkingen "met zachte hand" te dwingen tot een sobere herdenking.

Het zwembad in Stellendam, een publiekstrekker en één van de weinige slecht-weer-accommodaties op het eiland, is op zondag gesloten. Volgens het College is dat "alleen maar omwille van het beheersen van de exploitatiekosten". Je moet wel heel erg simpel zijn om in zo'n verhaal te geloven. De SGP was gepikeerd omdat de PvdA hierover kritische vragen stelde.
En nu is daar het weigeren van een vergunning voor het circus Belly Wien om op zondagmiddag een voorstelling te geven. Ook hier wordt weer zo'n flauwekul verhaaltje opgehangen over de gang van zaken. Het College is waarschijnlijk van mening, dat de bevolking zo dom is dat alles toch wel wordt geloofd.
Oude-Tonge is voor meer dan de helft niet kerkelijk, voor 25% katholiek en van de overige 25% is zeker niet iedere gereformeerde of hervormde inwoner van mening dat een circusvoorstelling op zondagmiddag verboden moet worden.
Maar de SGP - waar men de mond vol heeft van respect voor de ander en van "samen"- heeft de macht en dat zal de niet-SGP-bevolking merken ook.
Het kalifaat Goeree-Overflakkee komt er aan. Als het er al niet is.

R. Maliepaard
Mariniersweg 39, Oude Tonge
Fractievoorzitter GOS