Geen schending van privacy bewoners 't Fort

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgemeester en wethouders menen dat er geen schending is van regels van privacy in het communicatietraject dat door de Dienst Landelijk Gebied (DLG) is uitgevoerd met bewoner(s) van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat.

Door Jaap Ruizeveld

Ter voorbereiding van een stappenplan om te komen tot een nieuw toekomstbestendig planologisch kader van het terrein van genoemd fort, heeft DLG, in opdracht van de gemeente, in de afgelopen periode gesprekken gevoerd. De dienst werkt in het proces zelfstandig en onafhankelijk van de gemeente en draagt de gespreksresultaten over aan de gemeente. Er is enige vertraging ontstaan in de afwerking. De datum van terugkoppeling aan de raad is daarom verschoven van april naar deze maand, zo meldt de actielijst van b. en w.
Het college heeft, op een dertiental schriftelijke vragen van GOS-raadslid Maliepaard, een algemene beantwoording gegeven op de vragen waarin o.a. schending van regels van privacy wordt gesuggereerd. Ook gaat het college er van uit dat informatie die vertrouwelijk is verstrekt niet in de openbaarheid is gebracht. In een bijgevoegde opdrachtformulering van de gemeente voor de inschakeling van DLG (aanpak projectplan Fort Prins Frederik) staat dat er wordt getracht de vestingwal en vestingruimte vrij van bebouwing te krijgen. Dit mede gelet op de wens de belevingswaarde te herstellen. Dit alles gebeurt tegen de achtergrond van een probleem dat is ontstaan tussen de exploitant van het monument en zijn geldverstrekker. Deze wenst over te gaan tot veiling van het onroerend goed. Een in Rotterdam geplande executoire verkoop is enkele maanden geleden op het laatste moment opgeschort.