Afbeelding
Foto: Wim van Vossen Fotografie

Ruim € 37.000,- voor KWF Kankerbestrijding

OUDDORP – Een cheque ter waarde van 37.100 euro. Dit fenomenale overweldigende bedrag was de netto opbrengst van het evenement dat vrijdag en zaterdag - 24 uur lang – zich afspeelde op Sportpark De Kruse. Een marathonactie voor KWF Kanker Bestrijding. Met tomeloze inzet en na een voorbereiding van ongeveer een jaar, gaf de evenementencommissie van derde klasse zaterdagvoetbalvereniging WFB uit Ouddorp afgelopen weekeind uitvoering aan het idee om een etmaal rond te voetballen voor het KWF en dan in het bijzonder voor de campagne Doorbraak van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Een gigantische opgave. Een mega-organisatie om een honderdtal teams van clubs van het eiland maar ook vanuit de regio niet alleen te ontvangen maar ook in een strak wedstrijdschema te laten spelen. Met een minimale doelstelling om 20.000 euro bijeen te spelen.

Tekst: Jaap Ruizeveld
Foto's: Wim van Vossen Fotografie

En dat lukte met glans. Ondanks de regenbuien van vrijdagavond en zaterdag, die het uitgebreide evenementen- en wedstrijdschema voor de organisatie onder druk plaatsten. Na een geweldige avond, nacht en opnieuw een dag kon zaterdagavond het eindresultaat worden bekend gemaakt: KWF Kankerbestrijding (campagne Doorbraak) ontvangt dus een cheque van 37.100 euro. Sportpark De Kruse was afgelopen weekeind het sfeervolle sportmiddelpunt van de gehele regio.

Organisatie

Een dergelijk sportevenement - qua voorbereiding, inzet en uitvoering waarschijnlijk het grootste dat WFB ooit presenteerde - was omringd door talrijke attracties. Ook via een open podium met muzikaal entertainment, optreden van bands, zangers en zangeressen, activiteiten in talrijke marktkraampjes en een ontbijtbuffet. Alles mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers en scheidsrechters, de evenementencommissie, de eigen vereniging WFB, sponsorgelden en ondersteunende en medewerkende zusterverenigingen. En voor een lekker hapje was er o.a. het gebakken visje van de Goereese vloot.

Inzet

DBGC, RVVH en Nieuwenhoorn - om slechts enkele clubs te noemen - hadden vooraf zelf al acties opgezet om gelden voor het goede doel te kunnen aandragen. Vv Stellendam was massaal ter plekke en de eigen WFB-jeugd liet zich ook niet onbetuigd. Via sponsorlijsten kwam er al ruim 3000 euro binnen en een statiegeldflessen-actie bracht 100 euro in het laatje. In de nachtelijke uren en op de vroege zaterdagmorgen ging het evenement op de velden, door regen tijdelijk met onderbreking, sportief voetballend door. Zonder live muziek in de nacht en aan de bar werd in die tijd geen alcoholhoudende drank geschonken. Dat een dergelijk evenement veel belangstelling trekt, stond vooraf al vast. En als je dan ook voor de laatste seniorenwedstrijd oud-topscheidsrechter Jan Wegereef naar Ouddorp kan uitnodigen, dan is dat op zich al een goede score. Het was een ongekend groot succes voor het goede KWF-doel Doorbraak. Gezellig en met alles wat bij een groot sportevenement behoort.

Afbeelding