Afbeelding
Foto: Sam Fish

Lancering beleidsplan SOPOGO

MIDDELHARNIS – In de aula van de RGO was het woensdagmiddag druk. Dit keer vulden niet de leerlingen de aula, maar basisschoolleraren. Zij kwamen bijeen voor de lancering van het strategisch beleidsplan van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee, SoPoGo.

Door Sam Fish

Algemeen directeur en bestuurder van SoPoGo Pieter Verburgh vertelde iedereen over de inhoud van het beleidsplan, maar begon eerst over zijn zenuwen. "Ik was ontzettend bang dat er maar zestien mensen zouden komen. Ik vind het geweldig dat jullie er allemaal zijn!", liet hij de ruim zeventig basisschooldocenten weten.
Het boekje waar het beleidsplan in staat reageert op belangrijke ontwikkelingen en het vormt de inhoud van de lessen voor de komende vier schooljaren. "Leerlingen krijgen medezeggenschap en ouders worden educatief medewerker. We gaan bouwen aan een eigen SoPoGo Academie", aldus Verburgh.

"De windkracht en windrichting kunnen we niet bepalen, maar hoe we de zeilen zetten wel. We moeten samenwerken om individueel sterker te worden", moedigt Verburgh de docenten aan. "We zijn allemaal in dienst van SoPoGo, laten we dan ook één team worden".
Het beleidsplan dat door de stichting is opgesteld geldt voor alle dertien openbare basisscholen op Goeree-Overflakkee. De leerkrachten hebben zelf de doelen aangeleverd, maar weten niet van elkaar wat de ander heeft aangeleverd. Alle doelen en strategieën zijn vastgelegd in een blauw boekje dat iedereen na afloop meekreeg. Het eerste boekje werd speciaal uitgereikt aan Tamara Steens voor al haar goede werk binnen SoPoGo.

Met de afsluiter van de SoPoGo band en een sketch van twee docenten werd de bijeenkomst lachend en zingend afgesloten.