Dennis Stoel en Sander Kats scoorde een 10 op het Centraal Examen, links op de foto staat hun docent wiskunde: mevrouw Van der Schoor.
Dennis Stoel en Sander Kats scoorde een 10 op het Centraal Examen, links op de foto staat hun docent wiskunde: mevrouw Van der Schoor. Foto:

Topprestaties op de RGO

MIDDELHARNIS – Afgelopen woensdag en donderdag hebben alle geslaagde leerlingen van de RGO hun diploma in ontvangst genomen. De school is heel blij met de resultaten: vwo 88,6%, havo 91%, vmbo-gt 96,6%, vmbo-basis 100% en vmbo-kader ook 100% geslaagd. In een mooi versierde aula werden de geslaagden toegesproken door de schoolleiding, ouderraad, mentoren en docenten. Mede dankzij de aanwezigheid van heel veel blije ouders/verzorgers, broers en zussen, opa's, oma's, vrienden en vriendinnen werd het vier keer een feestje! Op onze website www.rgomiddelharnis.nl staan veel foto's van de uitreikingen.

Dit jaar sprongen er weer een paar kanjers uit met hun cijfers. Op de eerste plaats voor het vak wiskunde. Julia van den Berg (havo) haalde voor dit vak op het Centraal Eindexamen (CE) een 9,5. Dennis Stoel en Sander Kats (beide vwo) scoorden voor wiskunde zelfs een 10 op het CE. Samara Johnson (mavo) behaalde een 10 voor Duits en een 9 voor Engels op haar eindlijst.
Verder is de school bijzonder trots op Sven Dubbeld (vwo) die een oorkonde ontving (en een mooi bedrag) voor zijn profielwerkstuk 'Sampi CMS – A lightweight Open Source Content Management System written in PHP'. Ian Kievit (havo) kreeg dit ook voor zijn profielwerkstuk 'Shakespeare and the Wars of the Roses'.
Tenslotte waren er nog 13 leerlingen die de Socratesprijs hadden verdiend. Socrates is het netwerk voor denkers en leiders van de toekomst. Alleen de leerlingen die bij de beste 10% van Nederland horen komen hiervoor in aanmerking. De cijfers van de eindlijst moeten dan een gemiddelde van 7,5 of hoger zijn. Dit zijn: Julia van den Berg, Richard Vissering, Anouk van der Mast, Mariska Zoon (havo) en voor vwo: Sven Dubbeld, Joep Eijkenduin, Sander Kats, Martijn de Munck, Thijs Ratsma, Dennis Stoel, Joris de Vogel en Tim Vroegindeweij. Dennis, Joris en Tim mochten met het predikaat 'cum laude' afscheid nemen van de school. Het gemiddelde van hun eindlijst was een 8 of hoger. De RGO is bijzonder trots op alle geslaagden en wenst iedereen heel veel succes met de vervolgstudies.