Afbeelding
Foto:

Tegelhandel Peeman, Sommelsdijk

Porcelanosa is de Rolls Royce onder de tegels. "Het mooiste product op aarde", zegt Marja Peeman van Tegelhandel Peeman. Porcelanosa is te zien in de showroom aan Herman de Manstraat 10 te Sommelsdijk. Maar let op, bij Tegelhandel Peeman is niet alleen het topsegment verkrijgbaar. Integendeel, het assortiment is enorm én er is voor elke beurs wat te vinden.

Tegelhandel Peeman bestaat reeds ruim 30 jaar. Het afgelopen jaar zijn er diverse acties geweest. Iedere klant ontvangt bij een bezoek aan de showroom een mooie attentie en ook diegene die op Facebook een 'Like' geven aan de pagina Tegelhandel Rien Peeman kan in hele mooie prijzen vallen.
In 1983 begon Rien Peeman zijn zaak op de locatie waar de showroom nog altijd te vinden is, zij het na de nodige moderniseringen en uitbreidingen. Peeman had in zijn werkzame jaren daarvoor al veel vakkennis opgedaan. Hij startte met een bescheiden assortiment aan wand- en vloertegels en niet te vergelijken met het aanbod dat Tegelhandel Peeman nu heeft. De tegels voor keukens, badkamers, toiletten en woonkamers komen uit alle delen van de wereld. Daarnaast levert het bedrijf vloerverwarming, natuursteen, lijm, voegsel en schoonmaakproducten.
In 1991 kwam Riens echtgenote Marja in de zaak. Door de werkervaring die ze opdeed bij de Rabobank én de kennis die ze zich eigen maakte via vrijwel continue scholing, groeide het bedrijf en veroverde het steeds meer markt. Zowel het assortiment als het klantenbestand nam in omvang toe. "We leveren in heel Zuid-Holland en Zeeland", zegt Marja Peeman. "Zowel aan particulieren als aan aannemers. Voor ons maakt het niet uit of we een paar vierkante meter leveren aan een particulier die zijn badkamer opknapt, of een geweldige hoeveelheid vierkante meters aan een aannemer. Iedereen krijgt dezelfde behandeling en we zorgen ervoor dat iedereen tevreden is, ook door gratis thuis te bezorgen."
In dertig jaar tijd is Tegelhandel Peeman uitgegroeid tot een begrip in de verre omgeving. "We hebben dat weten te bereiken door altijd keihard te werken, door het assortiment wekelijks up-to-date te maken, doordat we samen vijfenzestig jaar werkervaring en vakkennis hebben en door de liefde voor het vak."
Bij het familiebedrijf zijn Rien en Marja allebei actief in de showroom. Daarnaast houdt Rien zich vooral bezig met de uitvoering. Sinds vorig jaar werkt dochter Priscilla (17) vijf van de zes werkdagen mee. Grote kans dat haar zus Anne-Fleur (11) haar volgt. Voor Tegelhandel Peeman werkt voorts een flinke groep zzp'ers, stuk voor stuk betrouwbare vakmensen.

Afbeelding